Zübeyde Hanım vefatının 97. yıl dönümünde Ergene'de Anıldı

Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım vefatının 97. Yıl dönümünde Ergene Belediyesi tarafından adının verildiği Zübeyde Hanım parkınd

Ergene 15.01.2020 13:41:00 0
Zübeyde Hanım vefatının 97. yıl dönümünde Ergene

Zübeyde Hanım Parkı’nda gerçekleşen anma programına Ergene Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Yaman, Ergene Belediyesi Başkan Yardımcısı Ayça Albayraktar ve Yüksel Baydarlı, Siyasi Parti temsilcileri, Ergene Belediyesi Meclis üyeleri, Cumhuriyet Kadınları Derneği Ergene Başkanı Emine Turgut, STK’lar, Dernek ve Oda Başkanları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ATATÜRK GİBİ BÜYÜK BİR LİDERİ, DÜNYAYA KAZANDIRMIŞTIR

 

Ergene Belediyesi tarafından Sağlık Mahallesi Zübeyde Hanım Parkında gerçekleşen anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Programda konuşma yapan Ergene Belediyesi Başkan Yardımcısı Ayça Albayraktar, “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı 97. Ölüm yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz. Zübeyde Hanım, Atatürk gibi büyük bir lideri, dünyaya kazandırmıştır. Zübeyde Hanım, kadınlara hak ettiği değeri tüm toplumlardan önce veren bir evlat yetiştirmiştir. Zübeyde Hanım şahsında tüm annelerimizi bir kez daha saygıyla anıyorum” dedi. Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Ayça Albayraktar’ın konuşmasının ardından anma programına katılan misafirler Zübeyde Hanım heykeline kırmızı karanfil bıraktılar.

 

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10