Asyaport Türkiye üçüncüsü oldu

Türkiye'nin en büyük konteynır limanını dünyanın ise sayılı limanlarından biri Tekirdağ'da kurulu bulunan Asyaport, hizmete girdiği 3'üncü yılda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM

Tekirdağ 21.01.2020 15:23:00 0
 Asyaport Türkiye üçüncüsü oldu

66 Milyon dolar net döviz kazancı sağlayan Asyaport  bin kişilik istihdamı ile Süleymanpaşa’nın en büyük özel sektör işvereni  konumunda. Asyaport, hizmete girdiği 3’üncü yılda Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hizmet İhracatçıları Birliği “Liman Hizmetleri” sektöründe Türkiye 3’üncüsü oldu. Asyaport Genel Müdürü Kadir Uzun, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay’a aldıkları ödülü takdim etti.

 

HEDEF BİRİNCİLİK

 

Asyaport faaliyetleri hakkında Günay’a bilgi veren Genel Müdür Kadir Uzun, “Bu başarı, konteynerli taşımacılıkta dünya devi olan MSC şirketinin sahibi Aponte ailesiyle Tekirdağlı Soyuer ailesinin müşterek gayretleri sayesinde gerçekleşmiştir. Başarılı bu sonucu sadece bir başlangıç kabul ediyoruz. Hedeflerimizin ne kadar büyük, ülkemize getireceğimiz dövizin ne kadar çok olduğunu bizi izleyen bütün sektörler görecektir. İthalatçısıyla, ihracatçısıyla, taşımacısıyla, üreten çalışan her kesimle biz bir bütünüz, onların hizmet kapısıyız. Patronlarımızın Tekirdağlı olması sebebiyle Trakya ve İstanbul’u evimiz olarak kabul edip bu bölgede daha özenli çalışmayı kendimize hedef koymuş bulunuyoruz. Türkiye’nin en büyük Transit konteyner limanı olmamızın yanı sıra MSC’nin diğer bir iştiraki olan Marport’la beraber ithalat ve ihracat konteynerlerindeki artış adedimiz bunun bir göstergesidir” dedi.

 

 TEKİRDAĞ VE TÜRKİYE YATIRIMLARI ARTARAK DEVAM EDECEK

 

 Yatırımlar hakkında da bilgi veren Uzun, “Liman yatırımlarımızı hem Tekirdağ’da hem de Türkiye genelinde artırıyoruz. Limanımızı 4.5 milyon TEU’ya çıkarıyoruz. Ek yatırımlarımızla arka kara terminali faaliyetlerimizle, Ambarlı’da MSC ile birlikte Marport, İskenderun’da Assan ve Limak yatırımları, Ege’de ve Türkiye’de limancılıkta yatırımlarımız artarak devam edecek. Türkiye’de konteynır taşımacılığının yüzde 50’sine ulaşacağız. Bu hedefleri yakın zamanda yakalayacağız” diye konuştu.

 

 ASYAPORT GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI

 

 Soyuer ailesine katkılarından dolayı teşekkür eden TSO Başkanı Cengiz Günay, “Asyaport göğsümüzü kabartmıştır. Kendilerine teşekkür ediyoruz, tebrik ediyoruz. Tekirdağ’da böyle bir firmanın olması bize gurur veriyor. Yakın gelecekte Türkiye 3’üncülüğü Türkiye birinciliğine dönüşecektir. O zaman hedef koymak lazım. 2023 yılında limancılık ve hizmet ihracatında Türkiye birincisi olalım. Asyaport’un birincilik kürsüsüne çıkacağına inancım tamdır. Soyuer ailesini tebrik ediyorum. Ahmet Bey Tekirdağ’da ve dünyada güzel başarılara imza attı. Bu başarılar tesadüf değil. Ahmet Bey ticari hayatındaki başarısı ile örnek bir kişi. Bizlere bu gururu yaşattığı için teşekkür ediyorum. Ahmet Ağabey iyi ki var. Bugün 17- 18 yaşlarda olsam hiç maaş almadan Ahmet Beyin iş tecrübesini öğrenmek kazanmak için çalışmaya razıyım” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10