Kullanmadığınız lastiklerinizi rutubetsiz yerde depolayın

Çerkezköylü oto lastik satıcıları kullanılmayan oto lastiklerinin nasıl muhafaza edilmesi konusunda bilgiler verdiler. Çerkezköy Zümbül Oto lastik firması Sahibi Ali Zümbül, "Lastiklerinizin ömrün

Çerkezköy 22.01.2020 16:19:00 0
Kullanmadığınız lastiklerinizi rutubetsiz yerde depolayın

Çerkezköy Zümbül Oto Lastik Firması sahibi Ali Zümbül, kullanılmayan oto lastiklerinin nasıl muhafaza edileceği konusunda şu bilgileri verdi. Zümbül, “ Kullanmadığınız oto lastiklerinizi serin ortamda bulundurun. Lastiklerinizi daha iyi muhafaza etmek için kuru ve iyi havalandırılmış ortamda depolayın. Özelliklede zararlı maddelerden uzak tutun. Lastiklerinizin ömrünü uzatmak için rutubet, asit, petrol, yağ, gres vb. kimyasal maddelerden de kesinlikle ve kesinlikle uzak tutun.
Doğrudan Güneş Işığından Koruyun. Güneş ışığı ve yüksek sıcaklık lastiklerin formuna,performansına ve yol tutuşuna zarar verir. Lastiklerinizin güneş ışığı almasını engelleyin, yüksek ısıdan koruyun. Ozon  kaynaklarından uzak turun. Floresan ampuller, elektrikli ısıtıcılar, elektrik motorları lastiğe zarar veren ozon gazı yayarlar. Ozon gazı lastikte çatlamalara sebep olur.Zemine direk olarak lastiklerin temas etmemesi için yere  tahta palet koyarak üzerine depolayın” dedi.

 

LASTİKLERİN HAVALARI 15 GÜNDE BİR KONTROL EDİLMELİ

 

 Lastiklerin en az 15 günde bir havalarının da kontrol edilmelerinin gerekli olduğunu da belirten Ali Zümbül, “Lastiklerinizi uzun süreli depolarken zemine en az 10 santimetre mesafede ve dik şekilde yerleştirin. Lastikleri yatay biçimde üst üste koymak zorunda kalırsanız en fazla 150 santimetre yükseklikte depolama yapın ve olası şekil bozukluklarını engellemek için ayda bir defa kontrol ederek lastikleri alt-üst yapacak biçimde döndürün. Ayrıca beş yılda bir de uzman kontrolünden geçirilmesinde fayda var. Buda Lastiklerin uzun süreli kullanmak ve güvenle yol almak için önemli. Öte yandan Lastiklerin havasını en az 15 günde bir kontrol edilmeli.”diye bilgi verdi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10