Flipper Spor Kulübü Ankara'dan başarılarla döndü

Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun 2020 Yılı Faaliyet Programında yer alan, 18-23 Ocak 2020 tarihleri arasında Ankara'da, Taha Akgül Spor Salonu'nda  yapılanGençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası'na katıl

24.01.2020 19:16:00 0
Flipper Spor Kulübü Ankara

77 ilden 699 kulüp ve 2511 sporcunun mücadele ettiği şampiyonaya, 6 sporcu ile katılan Flipper Spor Kulübü bir Türkiye Şampiyonluğu kazanırken bir beşincilik ve 1 sekizincilik elde etti. Flipper Spor Kulübü Milli Antrenörü Uzman Doktor Oğuzhan Tokgöz, Bu zorlu turnuvada Tekirdağ'ın tek madalyasını aldı. Organizasyon üzerine, söyleşi gerçekleştirdiğimiz Flipper Spor Kulübü Antrenörü Oğuzhan Tokgöz”  Spora başladığından bu yana, hep galibiyetleriyle gündemde olan, 7. Defa, Türkiye Şampiyonu olan, Işıl ZAFER, bu şampiyonada da 59 kilogram bayanlarda altın madalyanın sahibi oldu; ilimizi gururlandırmaya devam etti. 52 kilogram bayanlarda İdil Zafer altı maçta birinci olan sporcuya yenilerek Türkiye beşincisi oldu. 3 nakavtla çeyrek finale gelen 78 kilogramda Oğuz Tokgöz,  şanssız bir sakatlık yaşadı ve turnuvayı 8. olarak bitirdi. Işıl Zafer, İdil Zafer ve Oğuz Tokgöz 3-5 Şubat 2020 tarihlerinde İstanbul'da "7.Turkish Open Taekwondo G1" turnuvasında Milli formayı giyecekler. Yine Işıl Zafer 18-21 Şubat 2020 tarihlerinde İsveç'te yapılacak "Presidents Cup G2" turnuvasında Milli formayı giyecek” dedi.

 

“BÜYÜK TURNUVALARA KATILACAĞIZ”

 

Tokgöz” Gençler Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda, Tekirdağ’a altın madalya getiren kulüp, gene biz olduk. Antrenmanlarımız, Antrenör-veli-öğrenci üçgeninde, aile havasıyla, sıkı ve disiplinli bir şekilde yapıyoruz. Turnuvalara ne kadar zaman kalırsa kalsın, az zaman çok zaman farketmez, yarın maç olacakmış gibi, disiplin ve ciddiyetle çalışmaktayız. Sporcularımın elde ettiği başarı, millilik seviyesine geldikçe, uluslararası arenada da, bölgemizi gururlandırmaya devam ettikçe, biz, hedeflerimizi gerçekleştirdiğimiz için, daha çok mutlu oluyoruz. Bu durum, kulübümüzün özgüvenini daha da arttırıyor. 2020 yılına, yine Türkiye Şampiyonluğu ile başladık. Kulübümüz, 17.Türkiye Şampiyonluğu’nu kazanırken,  daha önceden Milli Takıma çağrılan Şeyma ve Zeynep Hacıoğlu kardeşler ile birlikte 6 millilikle sezona başladık. Toplam Millilik sayımız da 33 olmuş oldu. Bu büyük gururu yaşadığımız yaşattığımız için çok mutluyum. Bir yandan da Tekirdağ'ın bu sporcuların kıymetini bilmediği için üzgünüm. Şubat ayında Uluslar arası yoğun bir dönem başlıyor. İstanbul'daki TurkishOpen'a Milli Takım adına 5, Kulüp adına 6 sporcu ile katılacağız. İsveç'teki President'sCup'a ise Milli Takım adına 1, Kulüp adına 2 sporcu ile katılacağız. İnşallah yeni başarı haberleri vermeye devam edeceğiz” dedi.

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10