Tekirdağ il divan toplantısı Çorlu'da yapıldı

Saadet Partisinin Tekirdağ İl Divan toplantısı önceki akşam Çorlu'da gerçekleştirildi. Toplantıya Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Tekirdağ 27.01.2020 14:14:00 0
 Tekirdağ il divan toplantısı Çorlu

Toplantıda rapor müzakereleri sonrası GiK üyesi olarak 3 dönemdir Tekirdağ il sorumlusu görevini yürüten Arslan Ateş'e, Tekirdağ il Başkanı Feti Pehlivan tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. 

Daha sonra kürsüye gelen Arslan Ateş, plaket için teşekkür ederken, Elâzığ depreminde vefat eden vatandaşlar için taziyelerini iletti. Ateş “ 2020 yılının ilk divanını gerçekleştiriyoruz. Bu yılın  daha mutlu, daha özgür ve daha adil bir ortamda geçirmemizi temenni ediyorum. Öncelikle Elazığ'da meydana gelen depremde vefat eden Vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dilerim. Rabbim muhafaza eylesin.Afet alanına koşan devletimizi, yardımsever gönüllüleri, kurtarma  ekiplerimize, askerimize,polisimize,sağlık personelimize canhıraş mücadelelerinden dolayı teşekkür ediyoruz.Allah razı olsun. Yaralar sarıldıktan sonra, deprem gerçeğine göre planlama yapmak zorundayız. Hem devlet hem millet olarak gerekli tedbirleri almak zorundayız” dedi.

 

“MENFAATLERİ İSTİKAMETİNDE YÖNETEN GÜÇLER VAR”

 

Ateş” Hizmet etmek ve mensubu olmakla şerefkar olduğumuz davamızın ilk adımı Milli Nizam Partisi 50 yıl önce bugün 26 Ocak 1970 te kuruldu. Bu vesileyle bu yolu bize açan başta Rahmetli Prof.Dr.Necmeddin Erbakan hocamız olmak üzere dava büyüklerimiz rahmet ve minnetle yad ediyorum. Allah rahmet eylesin. İnsan yeryüzünün en şerefli varlığıdır. Akıl nimetine sahip her insan iyiyi, güzeli, doğruyu, faydalı ve adil olanı ister.  Bu istekleri gerçekleştiği ölçüde huzurlu olur, mutlu olur.  Aksi halde mesut ve bahtiyar olamaz. Bugün dünyamız bir asırdan fazla bir süredir, kaba kuvveti, Menfaati, hak sebebi sayan bir dünya görüşünün etkisi altındadır. Geçen yüzyılın başlarında iki büyük dünya savaşı yaşanmış, yüz milyondan fazla insan hayatını kaybetmiştir. Aradan geçen bunca zamana rağmen çatışmaların ardı arkası kesilmemiştir. Bugün dünyamızda 35-40 yerde savaş, işgal, kan ve gözyaşı vardır. Hepimiz biliyoruz ki, hiçbir olay kendiliğinden olmaz. Meydana gelen her olayın arkasında projeyi yapan, kendi menfaatleri istikametlerinde yöneten  güçler vardır.

 

“ADIM ADIM YÜRÜTÜLMEKTEDİR”

 

“1989 da doğu bloğunun dağılmasından sonra dünya tek kutuplu hale dönüştürülmeye çalışıldı” diyen Ateş” 1990 yılında yapılan Bir NATO toplantısında İngiltere başbakanı “ Sovyetler Birliği yıkılmıştır. Karşımızda düşman kalmamıştır. Ama düşmansız bir ideoloji yaşayamaz. Yeni bir düşman bulmamız lazım. Düşman aramaya gerek yok. Yeni düşmanımız islamdır” sözleriyle yeni bir dönem başlatmıştır.
2000’lere geldiğimizde eski ABD dış işleri bakanı, Fas’tan Endonezya’ya kadar 22 İslam ülkesinin sınırlarının değiştirilmesinden bahsetmiştir. 2010 yılına geldiğimizde yeni bir hamle yapıldı. Arap baharı. Bu baharın getirdiği ateş Mısır, Suriye, Yemen, Libya kısaca tüm orta doğuyu yangın yerine çevirdi. Bu yangın genişlemeye devam ediyor. Tüm bu olanlar Büyük Ortadoğu projesinin parçalarıdır. Büyük orta doğu projesinin diğer adı  Büyük İsrail Projesidir. Adından da anlaşılacağı üzere Nil’den Fırat’a kadar olan bölgenin İsrail toprağı haline getirilmesidir. Bu proje yüzyıldan fazla zamandır adım adım yürütülmektedir. Yeri gelmişken söylemeliyiz ki, büyük İsrail projesinin önünde en büyük engel Türkiye’mizdir. Bundan dolayı ülkemizin her zamankinden fazla birliğe , beraberliğe ihtiyacı vardır.
Dünyada ve çevremizde, bu olaylar olurken ülkemizde de çok önemli olaylar yaşandı. Milletimiz 1969 da Milli Görüşü tanıdı.1973- 80 yılları arasında bugün önemi daha iyi anlaşılan büyük hizmetler yapıldı. Milli görüşün partisi Milli Selametin ana ilkesi  “Önce Ahlak ve Maneviyat” oldu. Arkasından “montaj değil ağır sanayi “hamlesi başlatıldı. Milli, güçlü, süratli, yaygın kalkınmanın planları yapıldı. Bu planlar hayata geçirildi. Her önemli sahada ciddi yatırımlar yapıldı.  Bu arada Kıbrıs –barış harekatı gerçekleşti. Ancak dış güçler boş durmadı. Ellerindeki her türlü imkanı kullanarak, taşeronları vasıtasıyla ülkemizi anarşi bataklığına soktular.Sağ-sol çatışması adı altında 5 bin memleket evladı, fidan gibi gençler kurban gitti. Akabinde 12 Eylül ihtilali yaşandı. Fatura, Hükümet edenlere değil, Milli Görüşe çıkarıldı. Merhum Erbakan hoca ve arkadaşları hapse kondu, idamla yargılandı” dedi.

 

DAHA FAZLA İMKAN VE ZAMAN AYIRMAK DURUMUNDAYIZ

 

İhtilal sonrasında Refah partisinin kurulduğunu kaydeden Ateş” Büyük baskı ve zorluklar altında çalışmalarını yürüttü. 1991 de meclise girdi. 1994’te ülkemizin üçte ikisinde yerel yönetimlerde iş başına geldi. Artarak devam eden halkın teveccühü ile 1995’te birinci parti oldu. Bir yıl süren koalisyon hükümeti döneminde unutulmayan birçok icraat gerçekleştirildi. Bunların en başında işçi, memur, emekli maaşlarındaki artışlar gelmektedir. Çiftçi, esnaf en güzel günlerini yaşadılar. Denk bütçe yapıldı. Devletin milletin parasını koruyan havuz sistemi kuruldu. Dış politikada 8 büyük ülkenin bir araya gelmesiyle D-8 ekonomik işbirliği organizasyonu hayata geçirildi. Diğer yandan büyük öneme haiz devlet- millet kaynaşması sağlandı. Ülkemizin gerek ekonomik gerek sosyal gerekse dış politika alanlarında dengeleri tam kurulma sürecindeyken ırkçı emperyalizm ve onların maşaları,taşeronları iş başındaydı. Ülkemizi tamamen sanal bir kaos ortamına sürüklediler.  Ve ne yazık ki bu başarılı efsane hükümet devre dışı bırakıldı. Refah Partisi kapatıldı. Irkçı emperyalizmin, siyonizmin yerli uşakları  “milli görüşün partilerini kapatmak yetmez okuyalım, üfleyelim de 2  ye 3e bölünsünler”,dediler. Hakikaten öyle oldu. Ama bizler yeniden besmele çekerek başladık.  Yeni bir dünya  idealimizden asla vazgeçmedik. İşte bu gerçekler ışığında daha fazla çalışmaya, daha fazla teşkilatlanmaya,  daha fazla imkan ve zaman ayırmak durumundayız. Allah yaz ve yardımcımız olsun” dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10