Dualarla deprem bölgesine uğurlandı

Elazığ ve Malatya'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası depremzedelere ulaştırılmak üzere Çerkezköy'de düzenlenen yardım kampanyasında toplanan yardım malzemeleri dün Ã?

Çerkezköy 28.01.2020 16:58:00 0
Dualarla deprem bölgesine uğurlandı

Çerkezköy Belediyesi önünde Yardım Tırı’nın yola çıkması nedeni ile düzenlenen törene Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Belediye Başkanı Vahap Akay, Emniyet Müdürü Sertan Topkaya,  İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, Türk Kızılayı Çerkezköy Şube Başkanı Hüseyin Karaca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram, Nedim Yılancı, Kemal Gümüş ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

 

 

ÜÇ NOKTADA YARDIM TOPLANDI

 

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileyen Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “Söz konusu depremde evleri yıkılan ve evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlarımıza bir nebze olsun yardım etmek için Bakanlığımız ve Valiliğimiz tarafından yardım kampanyaları düzenlenmiştir. Nakdi yardımlar belirtilen bankalara yapılmaktadır. Ayni yardımlarla ilgili Komisyon oluşturuldu. Ayni yardımlarda hiç kullanılmamış eşyalar, bebek bezi, ısıtıcı, hiç kullanılmamış kaydıyla giyim eşyası (Battaniye, kazak, bot, mont) kabul ediliyor. Gıdalarla ilgili de paketlenmiş ve hiç açılmamış gıdalar kabul edilmektedir. Bununla ilgili ilçemizde Çerkezköy Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ve Polis Evi’nde toplanan yardımlar tırlara yüklenip, deprem bölgesinde nereye gidilmesi talimatı verilirse o bölgeye doğru yola çıkıyor. Yardım eden tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. 1-2 gün içerisinde çok ciddi yardım toplandı. Bunun için de teşekkür ediyorum. Bu organizasyonda gecesini gündüzüne katan çalışan personellerimize çok teşekkür ediyorum. Zaten Devlet olmanın, millet olmanın en önemli şartlarından biri de tasa ve kıvançta birlik olabilmektir. Bunun en güzel örneğini Çerkezköy’de verdik. Böyle bir afetin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum” dedi.

 

DUALARLA UĞURLANDI

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın konuşmasının ardından Çerkezköy Müftüsü İdris Çatmakaş dua etti. Duanın ardından toplanan yardımların bulunduğu yardım tırı depremzedelere ulaştırılmak üzere Elazığ’a yola çıktı.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10