Engelliler Eğitim Öğretim Kültür Sanat ve Yaşam Derneği kuruldu

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy eski Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ve eski yönetim üyeleri bir araya gelerek Engelliler Eğitim Öğretim Kültür Sanat ve Yaşam Derneği'ni kurdu.

Çerkezköy 29.01.2020 18:13:00 0
Engelliler Eğitim Öğretim Kültür Sanat ve Yaşam Derneği kuruldu

Dün saat 14.00'da Kent Cafe'de bir araya gelen dernek yönetimi basın açıklaması yaptı. Engelliler Eğitim Öğretim Kültür Sanat ve Yaşam Dernek Başkanı Hayrettin Çetinkaya, yeni kurdukları derneğin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulunarak, derneğin kuruluş amacından bahsetti. Çetinkaya, "Çerkezköy'de Engelliler Eğitim Öğretim Kültür Sanat ve Yaşam Derneğini kurmuş bulunuyoruz. Engellilerimizin ve ailelerinin yoğun isteği üzerine isteyerek kurulan, talep edilerek kurulan bir dernek. Eski yaptığımız çalışmalarımızı yine devam ettireceğiz. Özellikle engelli arkadaşlarımızın eğitim öğretimi için ve kültür sanat konusunda kurslar açacağız. Güzel bir yola çıktık, inşallah daha önce yaptığımız çalışmaların hepsinin tekrar ederek yine engelli arkadaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracağız. Ailelerinin de hayatını kolaylaştıracağız." dedi.

 

6 AY İÇERİSİNDE KONGRE OLACAK

 

Yeni dernek binasını oluşturduklarını da söyleyen Çetinkaya, "Yeni dernek binamız şuanda tadilatta inşallah yakın zamanda onun da açılışını yapacağız. Bizler yöneticiler, kurucu dernekler olarak 6  ay içerisinde kongre yapacağız. Onun için üye yapma çalışmalarımıza başladık. Şuan 49-50 kişi oldu tabi bunun giderek artacağını biliyoruz. Çünkü daha yeni aldık tebligatımızı, ayın 28'inde aldık. Ve şuan derneğimizi açmış bulunuyoruz. Bunu da kamuoyuna duyuruyoruz. Yönetim kurulumuz hep beraber özveride bulunarak, hiçbir beklenti içerisinde olmadan çalışıyor. Arkadaşlarımızla yola çıktık. İnşallah Allah muvafakat etsin. Hepimiz güzel şeyler yapmak için bu yola çıktık." dedi.

 

 

"SAKATLAR HAFTASINI HAKKIYLA KUTLAYACAĞIZ"

 

Başkan Yardımcısı Sakine Varlık da, yaptığı konuşmada, "Daha önce yaptığımız çalışmaları hepiniz biliyorsunuz, okullarda özellikle sunumlara biz önem veriyoruz. Biz engelli kaldık siz kalmayın diyoruz. Herkes orada duygularını anlatıyor, buna devam edeceğiz. Folklor, tiyatro gibi sanatsal etkinliklerimiz vardı bizim, onlara devam edeceğiz. Çocuklarımız çok sıkıldı bu sene evde, kurslar ve etkinlikler onları birbirine bağlıyordu ve güzel vakit geçiriyorlardı. En kısa zamanda etkinliklerimize başlayacağız bu yüzden. Sakatlar haftasını hakkıyla kutlayacağız." dedi.

 

"BİZ GÖNÜLLÜYÜZ"

 

Daha sonra, Sayman Halil Dabanlı'nın annesi söz aldı. Halil Dabanlı'nın bugün kongreye katılamadığını belirten annesi, "Dernek olmadan çocuklarımız evlere kapanıyor. Evde faaliyet yok, etkinlik yok sıkılıyor ki benim oğlum çalıştığı halde derneği özlüyor. O yüzden derneğimizin kurulması için hep beraber çalıştık. Mutluyuz." dedi. Derneğin Genel Sekreteri Şengül Cıvan'da, derneğin en temel amacının okullardaki eğitim olduğunu vurgulayarak, "Var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz, son kanımıza kadar. Çünkü bütün engelli çocuklarımızın eğitimi, sosyal hayatı bizim için çok önemli. Biz gönüllüyüz, gönüllü olarak başladık bu işe. Çok mutluyum yeniden bir dernek kurduğumuz için, çocuklarımız yeniden hayat bulacak." ifadelerini kullandı.

 

"ENGELLERİ KALDIRARAK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"

 

Geçici Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Gökdemir de, "Öncelikle bu kutsal yola çıktığımız için Allah bizi muvaffak eyler inşallah. Utanmadan, boyun eğmeden dimdik ayakta durarak yolumuza devam ederiz inşallah. Çocuklarımızın hepsi evlere kapandı hepsi çok sıkılıyor gerçekten. Yine aynı şekilde geçmişte olduğu gibi bizler de aileler olarak çocuklarımızla beraber her türlü özveri de bulunmaya hazırız. Onların hayata tutunmalarını sağlayacak tiyatro, koro gibi her türlü etkinliği organize edeceğiz. Bizim amacımız onların mutlu olması, onlar mutluysa aileleri olarak bizler de mutluyuz. Hatta onlardan daha mutlu oluyoruz çünkü onlar fırsat verildiği zaman çok şeyler yapabildiklerini ispat ediyorlar. Hayata ve engellerine karşı direniyorlar. Bizde elimizden geldiğince hayata tutunmalarını sağlamak için onlarla beraber omuz omuza, el ele olacağız. İnşallah engelleri kaldırarak yolumuza devam edeceğiz.

 

“ONLAR İLGİ İSTİYORLAR”

 

Geçici Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Demirtaş ise yaptığı konuşmada, "Ben İstanbul'dan buraya geleli 5 yıl oldu. İstanbul'da bizim derneğimiz vardı ama sosyal dernek değildi. Buraya geldim ben dernek sayesinde çocuğum kendini buldu. Oğlum burada çok mutlu olduğu için bende buraya yerleştim, bir daha da dönmedim. Memleketime dahi yazdan yaza gidiyorum. Emekliyim ve burada her türlü sosyal imkanlar var. Eğitim, tiyatrolar, sosyal etkinlikler derken çocuğum buraya baya alışmıştı. Biz o günleri özlüyoruz. Onun için o günleri tekrar yaşamak için bu yola girdik. Allah utandırmasın. Mücadelemiz çocuklarımız için onlar bir şey istemiyorlar. Onlar ilgi istiyorlar sadece." şeklinde konuştu. Üyelik İşlemleri hakkında açıklama yapan Başkan Yardımcısı Sakine Varlık, "Zihinsel engelli çocuğu olan aileleri üye yapıyoruz. 18 yaşından küçükler üye olamıyorlar. Engelli çocuğun 3 tane kendisinin fotoğrafı, ikametgahını bildiren belge, nüfus cüzdanı fotokopisi ve raporun fotokopisi ile üye yapıyoruz. Gönüllü üyelikte kabul ediyoruz. Gönüllü üyeler adres bildiren belge, 3 tane fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi ile gelebilirler." dedi.

 

İŞTE KURUCU YÖNETİM

 

Hayrettin Çetinkaya başkanlığındaki yönetimde Başkan Yardımcısı Sakine Varlık, Sayman Halil Dabranlı, Genel Sekreter Şengül Cıvan, Geçici Yönetim Kurulu Üyeleri ise; Oğuz Gökdemir, Zeynep Alışık, Mahmut Demirtaş, Gülçin Çil ve Büşra Tecmen yer alıyor.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10