Rahim ağzı kanseri anlatıldı

Çerkezköy Belediyesi ve Özel Optimed Hastanesi işbirliği ile Bağlık mahalle evinde 'Rahim Ağzı Kanseri' konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı. Rahim ağzı kanserinin ağzı anormal hücre

Çerkezköy 31.01.2020 18:05:00 0
Rahim ağzı kanseri anlatıldı

UYARILARDA BULUNULDU

 

Cuma günü saat 14.30’da Özel Optimed Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Seda Bilir Esmer’in konuşmacı olarak katıldığı bilgilendirme toplantısında ‘Rahim Ağzı Kanseri’ ile ilgili önemli bilgiler verilerek, bilgilendirme toplantısına katılan kadınlara tavsiye ve uyarılarda bulunuldu.

 

ÖNEMLİ BİLGİLER VERDİ

 

Özel Optimed Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Seda Bilir Esmer ‘Rahim ağzı kanseri nedir, erken teşhis mümkün mü, tedavi yöntemleri neler?’ gibi kadınların merak ettiği konuları anlattı.Rahim ağzı kanserinin ağzı anormal hücre çoğalması olarak belirten Esmer “ Rahim ağzı kanseri rahim ağzı anormal hücre çoğalmasıdır. Rahim ağzı kanseri yaşamı tehdit edebilen ciddi bir hastalıktır.  Tedavi edilmezse bu anormal hücreler rahim ağzı kanseri öncüllerine ve kansere dönüşebilir. Çoğunlukla bu uzun yıllar alır; ancak nadir durumlarda bir yıl içinde de gelişebilir” dedi.

 

RAHİM AĞZI KANSERİNİN NEDENLERİ

 

Rahim ağzı kanserinin nedenlerinden bahseden Esmer “ Rahim ağzı kanserlerinin neredeyse tümü Human Papillomavirüs (HPV) adı verilen bir virüsün belirli tiplerinden kaynaklanır. Tedavi edilmezse, bu anormal hücreler bazen kanser hücrelerine dönüşebilir. Rahim ağzı kanseri, dünyada kadınlar arasında en sık görülen 2. kanser türüdür ve her 2 dakikada bir kadının hayatını kaybetmesine neden olur. Rahim ağzı kanserinin en önemli sonucu ölüm olabileceği gibi ,tedavi edilse dahi doğurganlığı engelleyebilir. Her yıl tüm dünyada 40 milyon kadında rahim ağzında kanser öncesi lezyonlar tespit edilmiştir. Her yıl tüm dünyada 30 milyon yeni genital siğil olgusu ortaya çıkmaktadır.

Genital siğiller tedavisi utandırıcı, ağrılı ve rahatsızlık vericidir. Hastaların yaklaşık yüzde 60’ında tedaviden sonra iyileşen genital siğillerin tekrarladığı görülmüştür” dedi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10