Potanın perilerinden farklı galibiyet 47-63

Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Bölgesel Ligi'nde mücadele eden Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı 12.hafta karşılaşmasında ligin dibinde yer alan Çağdaş

2.02.2020 16:10:00 0
Potanın perilerinden farklı galibiyet 47-63

Türkiye Basketbol Federasyonu Kadın Bölgesel Ligi’nde orta sıralarda mücadele eden temsilcimiz Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı haftayı galibiyet ile kapattı. 
ESKİŞEHİR’DE OYNANDI 
Eskişehir Mehmet Terzi Spor Salonunda oynanan karşılaşmada Metin Sarıoğlu baş hakem olarak görev yaparken, yardımcılıklarını Derya Çelik ve Taylan Kaya yaptı. Maçın ilk periyoduna hızlı başlayan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı üst üste hücumlardan bulduğu sayılarla farkı açmasını bildi. Ev sahibi ekip Çağdaş Kolejliler ise potanın perilerinin yaptığı hatalardan sayılar bularak farkı eritmeye çalıştı. Karşılaşmanın ilk periyodunu ise Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı on sayılık farkla 19-9 üstün tamamladı. 
FARKI AÇTI 
İlk periyodu 10 sayılık üstünlük ile tamamlayan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı bu periyotta da üstünlüğünü sürdü. Farkı eritmeye çalışan rakibi karşısında savunmada iyi bir oyun ortaya koyan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı hızlı hücumlarla farkı artırmayı bildi. Bu periyotta potasında 11 sayı gören Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı rakip potaya 15 sayı bırakarak karşılaşmanın ilk devresini 14 sayılık üstünlükle 34-20 galip bitirdi. 
FARKI KORUDU 
Karşılaşmanın üçüncü periyodunda toparlanan ev sahibi ekip Çağdaş Kolejliler Kadın Basketbol Takımı bulduğu sayılarla farkı indirmeyi bildi. Aldığı mola sonrası yeniden toparlanan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı bulduğu sayılarla yeniden farkı açtı. Karşılaşmanın üçüncü periyodunda her iki takımda 12 sayı bulurken, üçüncü periyot 46-32 Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımının üstünlüğü ile sonuçlandı. 
ALTINCI GALİBİYETİNİ ALDI 
Farkın vermiş olduğu rahatlıkla final periyoduna 14 sayılık üstünlük ile giren potanın perileri bu periyotta da üstünlüğünü sürdürdü. Her iki takımında kolay sayılar bulduğu bu periyotta son dakikalara Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı çift hanelerde üstün girdi. Kalan dakikalarda hata yapmayan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı karşılaşmadan da 63-47 galip ayrılmasını bildi. Bu sonuçla altıncı galibiyetini alan Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı puanını 18 yaparak beşinci sıradaki yerini korurken, ev sahibi ekip Çağdaş Kolejliler ise 12’inci maçında da galibiyet ile tanışamadı. 
Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10