Toprak: Çiftçiler olarak kar bekliyoruz

 Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak yaptığı açıklamada meteorolojinin kar tahminin doğru tutması halinde bölgede yaşanan kuraklığın son bulacağını ve çiftçinin yüzünün

Çerkezköy 4.02.2020 17:29:00 0
Toprak: Çiftçiler olarak kar bekliyoruz

BU GÜNE KADAR YETERLİ YAĞIŞ DÜŞMEDİ

 

Trakya bölgesinin büyük bir kesimine bugüne kadar yeterli yağış düşmediğini ve çiftçilerin tek beklentisinin yağış olduğunu belirten Hasan Toprak , “Özellikle bu yıl son kırk yılın en kurak dönemini yaşıyoruz. Çiftçimiz ürününü ekti yağış bekliyor. Bu güne kadar bölgemize yeterli yağış düşmedi. Eğer ki havalar böyle giderse bu yıl çiftçimizin işi çok zor olacak ektiği tarlalardan ancak dörtte bir ürün alır. Tek beklentimiz bu ay içinde yeterli yağışların yağmasıdır” dedi.

 

TEMENNİMİZ METROLOJİNİN TAHMİNLERİ DOĞRU ÇIKSIN

 

Meteorolojinin tahminlerinin doğru çıkmasını beklediklerini de belirten Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak,  “Son birkaç gündür meteoroloji Trakya için kar uyarısında bulunuyor. Meteorolojinin uyarılarına göre Tekirdağ ve ilçeleri de dahil olmak üzere Trakya’nın tamamında Perşembe ve Cuma günleri yoğun kar yağışı olacağı belirtildi. İnşallah Meteorolojinin tahminleri doğru çıkarda beklenen kar yağışı olur ve kuraklıkta son bulur. Çiftçimizin kar yağışına büyük bir ihtiyacı var. Ekilen ürünlerin kara ihtiyacı var.Kar yağmurdan sonra çiftçimiz için  çok önemli bir yağış. Kar toprağa yavaş yavaş nüfus etmesi  ve toprağı uzun bir süre de nemli tutması ekili alanlardaki ürünü beslemekte ve gelişmesine büyümesine vesile olmaktadır. Kar yağdığı yıllarda elde edilen ürün rekoltesi bile daha yüksek oluyor. Kar yağmasını dört gözle bekliyoruz. Kar yağsın ki yüzümüz gülsün. Trakya’da kuraklık var. Bu da kar yağması ile son bulacak. Kar çiftçimizi kuraklıktan kurtaracak. Kar yağması ile Şubat ayı çiftçilerimizin yüzünün güldüğü ay olsun diyoruz” dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10