Çerkezköy'e ilk kar düştü

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı kar uyarısının ardından yılın ilk karı Cuma gecesi Çerkezköy'e düştü.  Hava sıcaklığının eksiye düşmesi nedeniyle

Çerkezköy 9.02.2020 14:28:00 0
Çerkezköy

Balkanlar üzerinden gelen kar yağışı Cuma gecesi Trakya'da etkisini gösterdi. Hava sıcaklığının eksi 3 dereceye kadar düştüğü bölgede, kar yağışı Kırklareli, Edirne ve Tekirdağ'ın yüksek kesimlerinde etkisini gösterdi. Kırklareli'nin yüksek kesimleri ile Saray, Kapaklı ve Çerkezköy’de araçların üzerleri ve çatılar beyaza büründü. Cuma gecesi etkili olan kar renkli görüntüler oluştururken, Çerkezköy’de kar yağışı Cumartesi sabahı etkisini tamamen kaybetti. Özellikle kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, kartpostallık manzaralar da oluşturdu. Evlerin çatısını ve arabaların üzerine beyaza bürüdü. Yol kenarındaki çimenlikler beyaza bürünürken, sürücüler zaman zaman kar yağışı nedeniyle zor anlar yaşadı, ilerlemekte zorluk çekti. Yetkililer sürücüleri özellikle buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. 

BELEDİYE TUZLAMA VE SOLÜSYON ÇALIŞMASI YAPTI

Çerkezköy Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri, kar yağışının ilçe merkezinde etkili olması ile birlikte buzlanmanın önüne geçmek için yollarda tuzlama ve solüsyon çalışmalarını sabahın ilk ışıklarına kadar sürdürdü. Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı ve Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürü Levent Yıldırım çalışmaları bizzat takip ederken; vatandaşların herhangi bir aksaklık yaşamaması için ekipler cadde ve sokakları dolaşarak tuzlama ve solüsyon çalışması yaptı.

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10