Esnafın umudu sevgililer günü 

Çerkezköy esnafı günümüzde ticari yönü daha da fazla önem kazanan 14 Şubat Sevgililer Günü'nde yapılacak satışlarla biraz olsun nefes almayı umut ediyor. Şubat ayında esnafın umudu haline ge

Çerkezköy 9.02.2020 17:18:00 0
Esnafın umudu sevgililer günü 

Çerkezköylü kuyumcular, çiçekçiler ve hediyelik eşya satan esnaflar bir süredir durgun giden işlerinin  14 Şubat Sevgililer Günü  canlanması düşüncesi ile  umutlarını 14 Şubat Sevgililer Günü'ne bağladıklarını belirttiler. 

14 ŞUBAT BEKLENTİLERİMİZE CEVAP VERİR DİYE DÜŞÜNÜYORUZ

Çerkezköy Altıntaş Kuyumculuk işyeri  Müdürü Muzaffer Seyhan, “Son bir yıldır inişli çıkışlı olarak seyreden altın fiyatlarında yaşanan dengesizlik  nedeniyle ancak ihtiyacı olanlar dışında alan olmuyor. Kış mevsiminde düğün dernek gibi cemiyetlerin duraklama dönemi olması nedeniyle de işlerimiz durgun. Vatandaşların bir kısmı özel günde sevdiklerini sevindirmek yada onların gönlünü almaya sevgilerini göstermek için özellikle 14 Şubat Sevgililer Günü bir birlerine bütçeleri nispetinde hediyeler alarak mutlu etmeye çalışıyorlar. Geçen sene 14 Şubat sevgililer günü beklentimizin çok altında geçti. Bu yıl 14 Şubat Sevgililer Günü'nden umutluyuz. 14 Şubat Sevgililer Günü'nde vatandaşların en çok tercih ettikleri tek taş yüzük, kolye, pırlanta gibi takılar oluyor. Herkes bütçesine göre bir şey almaya çalışıyor. Tektaş yüzükler 300 TL’den başlıyor ve 3 bin TL’ye kadar çıkıyor. Kolyeler 300 TL  ile 2 bin TL arasında pırlanta ise bin TL’den başlıyor. Ayrıca küpe, bileklik, gerdanlık, yüzük, kelepce tarındaki ürünlerde bu özel günde tercih ediliyor.” dedi. 

 14 ŞUBAT’I BEKLİYORUZ

 14 Şubat Sevgililer Günü’nün kuyumcu esnafı için önemli özel bir gün olduğunu belirten Murat Kuyumculuk-2 Mağaza Satış Danışmanı Anıl Tütüncü, “ Kuyumcu esnafı olarak 14 Şubat'tan beklentimiz büyük. Sevgililer Günü hediye sektöründe yer alan bütün esnafın heyecanla beklediği bir gün ve o gün piyasalarda bir canlanma yaşanıyor. İnsanlar bütçelerine göre sevdiklerini hatırlamak ya da sevindirmek için bir şeyler almaya gayret ediyor. Ancak geçen yıl 14 Şubat Sevgililer Günü'nde beklenen satış olmadı. Bu yıl beklentilerimize cevap verir diye düşünüyoruz. Böyle günler  piyasalara bir canlılık kazandırıyor. Bu gibi özel günlerde insanlar sevdiklerini mutlu etmek için genellikle bütçelerine uygun olan hediyelikleri tercih ediyor. En çok tercih edilenler arasında kolye ve tek taş yüzük geliyor.” dedi.

 ÖZEL GÜNLER BİZLER İÇİNDE ÖZEL

Gökçe Çiçek Sarayı işyeri sahipleri  İncihan-Günay Gökçe çifti, insanların özellikle özel günlerde sevdiklerini mutlu etmek için birbirine hediyeler aldıklarını belirterek, “ Özellikle ülke insanımız diğer dünya ülke insanlarına göre birbirine çok daha bağlıyız. Özel günlerde evliler, nişanlılar, sözlü olanlar   birbirlerini mutlu etmek yada sevindirmek için birbirine olan sevgilerini pekiştirmek adına birbirlerine çeşitli hediyeler alıyorlar.  Günümüzde  özel günlerde insanların bir birini mutlu etmesi artık bir gelenek haline geldi ve hediyenin değeri az da olsa önemli olan maddiyatı değil insanların bir birini hatırlaması bakımından  çok önemlidir. Her esnaf gibi bizde 14 Şubat’ı bekliyoruz. Özellikle bizim sektörde  özel günde en çok tercih edilen canlı kırmızı gül oluyor. Durgun giden işlerimizin 14 Şubat’ta açılacağını düşünüyorum. Böyle özel günlerde vatandaşlarımız  kırmızı gül, orkide, canlı buket, kutu içi gül gibi çeşitli gülleri tercih ediyorlar” dedi.  

 14 ŞUBAT’IN BİZE CAN VERECEĞİNİ UMUYORUZ

 Aşkın Avşar Saat-Gözlük ve Takı Mağazası Sahibi Aşkın Avşar ise  devamlı artan maliyetler ve girdiler nedeniyle fiyatların da  arttığını ve bu nedenle hediyelik eşya sektöründe işlerin oldukça durgun gittiğini kaydetti. Beklentilerinin 14 Şubat olduğunu kaydeden Avşar “ Hediyelik eşya sektörü bir  nevi insanların birbirini mutlu etmeleri için hediye aldıkları  işyerleridir. Özel günlerde  bizlerin hareketli iş yaptığımız günlerdir.   14 Şubat Sevgililer Günü de özel bir gün olması nedeniyle  işlerimizde hareket olacağını düşünüyorum. Geçen yıl fazla bir hareket olmadı ama bu yıl gerçekten 14 Şubat’ta bir hareket görüyoruz. Temennim 14 Şubat Sevgililer Günü her sektördeki esnafımız beklentilerine cevap versin” dedi.

SEVENLERİN BİRBİRİNE ÖZEN GÖSTERMELERİNE VESİLE OLUYORUZ

 

Afacan Çiçekçilik Sahibi Efecan Arıç’ta, “14 Şubat Sevgililer Gününde yoğun bir tempoda çalışarak güne özel çiçeklerle birbirini seven çiftlerin yüzünü güldürmek için çalışma yapıyoruz. Bu özel ve anlamlı günde vatandaşlarımıza çok daha  güzel biz hizmet vermek içinde en kaliteli çiçekleri getirdik. Kaliteden ödün vermeden hizmet vermeye devam ediyoruz. Bugün bizce sadece sevgililere özel olan bir gün değildir. 14 Şubat Günü bütün sevenlerin ve sevilenlerin günüdür. Bizler de sevenlerin bir birlerini mutlu etmelerine vesile olmaya özen gösteriyoruz”  dedi.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10