Aygun: Bakan Koca'ya göre hastanede her şey tozpembe!

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde sağlık personeli ve malzeme yetersizliği nedeniyle ertelenen ameliyatlar ile bazı doktorların para karşılı

Çerkezköy 10.02.2020 14:54:00 0
Aygun: Bakan Koca

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, “Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde, sağlık personeli ve malzeme yetersizliği sıkıntısı yaşandığı, bazı cerrahi aletlerin bozuk olması nedeniyle ameliyatların ertelendiği” iddialarını TBMM gündemine taşıdı. Aygun, bir hekimin muayene odasının kapısına, “Malzeme ve personel yetersizliği, bozuk cerrahi aletlerinden dolayı tüm ameliyatlar iptal olmuştur” yazısı astığını anımsattı. Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma çerçevesinde Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde bazı şüphelilerin “sağlık kurulu raporu” karşılığı para talebinde bulunduğu iddialarının incelendiğini anlatan Aygun, “Ayrıca bazı hastalara ilaç yazılarak SGK’nın zarara uğratıldığı da ortaya konmaktadır. Bu usulsüzlükleri önlemek için ne gibi önlemler alacaksınız” diye sordu.

 

SORU ÖNERGESİNE CEVAP VERDİLER

 

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, CHP’li Aygun’un soru önergesine verdiği yanıtta” Hastanemiz A2 rolü 200 yataklı hastane olup Sağlık Hizmetleri Personeli (ebe-hemşire) ihtiyacı diğer sağlık personel açısından PDC doluluk oranına göre ihtiyaç bulunmamaktadır.  Sağlık tesislerine personel planlaması ve ataması, Bakanlığımız mevcut insan kaynakları imkânları dâhilinde ve sağlık insan gücü istihdamındaki artışa bağlı olarak yapılmaktadır. Ayrıca sağlık hizmetlerinde eşitliğin ve devamlılığın sağlanması amacıyla gerekli görülen acil durumlarda il içerisinden ve il dışından sağlık kurumlarımız arasında geçici personel görevlendirmeleri yapılmaktadır” ifadelerini kullandı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde yapılan inceleme sonucunda, sadece bir ameliyat günündeki hastaların ertelendiğini öne süren Bakan Koca; “Ameliyat malzeme eksikliği olarak bahsi geçen malzemenin estetik amacı ile yapılan rhinoplasti ameliyatı için kullanılması planlanan termal burun alçısı olduğu, ancak hastanenin deposunda alüminyum burun alçısı olduğu da tespit edilmiştir” dedi. Koca, “Çerkezköy’de tedavi ve ameliyatlar, planlanan tarihte tüm cerrahi branştaki hekimler tarafından takip edilmekte ve yapılmaktadır. Herhangi bir ameliyat ileri tarihe atılmamıştır” diye konuştu.

 

AYGUN: GERÇEKLER ÖRTBAS EDİLİYOR

 

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve İl Sağlık Müdürlüğünün verdiği yanıtları değerlendiren Aygun “ Bakan Koca, önergeme yanıtında kelime oyunları ile gerçekleri örtbas etmek istiyor. Sağlık personeli sıkıntısı yok diyor. Burada kastettiği ebe ve hemşiredir. Ama hekim sıkıntısına ilişkin sorumu yanıtlamıyor. Üstelik ameliyat ertelemesinin sadece bir günlük olduğunu iddia ediyor. Yine Bakanın,  ‘sağlık kurulu raporu’ karşılığı para taleplerine ilişkin soruşturma konusunda hiçbir bilgi vermemesi dikkat çekicidir. Usulsüzlük iddialarını pas geçen Bakan, bu konuyu neden yanıtlamamıştır, kamuoyunun takdirine sunuyorum. Ama gerçeklerin bir gün mutlaka ortaya çıkmak gibi huyu vardır. Konunun üzerine gitmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10