'Facebook İstasyon Bölgesel Topluluk Merkezi Çalıştayı' yapıldı

Kırklareli'nde yapılan 'Facebook İstasyon Bölgesel Topluluk Merkezi' çalıştayında konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Şahin," İşletmelerin çağın koşullarına ayak

11.02.2020 15:06:00 0

Trakya Kalkınma Ajansı, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası, Habitat Derneği iş birliğinde yürütülen ‘Kırklareli Facebook İstasyon Bölgesel Topluluk Merkezi’ kapsamında Kırklareli TSO binasında çalıştay düzenlendi. Çalıştayda katılımcılardan Bölgesel Topluluk Merkezi'nde uygulanacak programlara dair görüş ve öneriler alındı. Çalıştaya, Kırklareli TSO Başkanı Soner Ilık, Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır, Trakya’da bulunan oda ve borsaların temsilcileri, üniversitelerden akademisyenler, girişimciler ve öğrenciler katıldı.

“ÇAĞIN KOŞULLARINA AYAK UYDURMASINI İSTİYORUZ”

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin sözlerine, Facebook İstasyon Bölgesel Topluluk Merkezi hakkında bilgi vererek başladı. Facebook İstasyon Bölgesel Topluluk Merkezi'nin Kırklareli'ne kurulmasının öneminden bahseden Şahin,”Bölgedeki ticaret olanaklarının güçlenmesi, işletmelerin e-ticarete açılarak yurt içi satışlarını ve ihracatlarını arttırmasını hedefliyoruz. İşletmelerin çağın koşullarına ayak uydurması ve geleceklerini güvence altına almasını sağlamak istiyoruz” dedi.

“TRAKYA'YI FARKLI KILACAK”

Trakya'yı farklı kılacak çalışmalara imza atmak istediklerine dikkati çeken Şahin, şöyle devam etti: "Diğer bölgelerden bizi farklı kılacak çalışmalar yapmalıyız. Facebook istasyonunun bölgemize ciddi bir ivme kazandıracağını ve bu ivmeyle beraberde birçok alanda başta KOBİ'lerin dijitalleşmesi, kurumsallaşması, öngörüsünün artmasını sağlayacak. Günümüz dünyasının bütün şartlarını yerine getirmemiz lazım. Belli bir zaman sonra çağa ve sisteme ayak uyduramayanlar, günü kazansalar bile yarını kazanamayacaklardır.” Günümüzde kurulan işlerin rekabete bağlı olarak uzun vadede ayakta durmadığından bahseden Şahin, kurulan işlerin belirli bir zaman sonra ikinci, üçüncü nesilde kaybolup gittiğini dile getirdi. Şahin, “Kurulan şirketler uzun vadede ayakta durabilmeli. Bu şirketleri, karlı olarak bizden sonraki nesillere de bırakabileceğimiz işletmeler yapmalıyız" diyerek sözlerini bitirdi.

TÜRKİYE’DE 12 TANE KURULACAK

Toplantıda Facebook İstasyon Bölgesel Topluluk Merkezleri Koordinatörü İsmail Metin ise merkez çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Facebook İstasyonlarından tüm Türkiye’de 12 tane kurulacağını belirten Metin, Kırklareli’nin bu istasyona sahip çıkacağına inandıklarını vurguladı. Çalıştayın ikinci kısmında katılımcılara söz verilerek Merkez’de oluşturulacak eğitimlerin hangileri olması gerektiği ve içeriği tartışıldı. 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10