Trakya akıllı şehirlere dönüşüyor

Tekirdağ ve çevre illerin belediye personellerine 'Bulut Kent Bilgi Sistemi Yönetici ve Kullanıcı' eğitimleri verildi. Bu eğitim ile birlikte akıllı şehirlere alt yapı sağlanması amaçlanıyor.

Tekirdağ 12.02.2020 15:41:00 0
Trakya akıllı şehirlere dönüşüyor

Tekirdağ ve çevre illerin belediye personellerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü himayesinde ve Kapaklı Belediyesi ev sahipliğinde 'Bulut Kent Bilgi Sistemi Yönetici ve Kullanıcı' eğitimleri verildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda görevli Çevre ve Şehircilik uzmanı Salih Enver Acar tarafından verilen eğitim üç gün sürdü. Eğitimin son gününe katılan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu. Ardından katılımcılara plaket takdim etti.

“ORTAK ÇÖZÜMLER ÜRETMEK İSTİYORUZ”

Dünyanın çok hızlı bir dijital dönüşüme doğru gittiğini belirten Başkan Çetin, “Bu projenin temelindeki maksat akıllı şehirlere bir altyapı hazırlığıdır. Bu projelerle birlikte insanlar daha hızlı, daha şeffaf ve kaliteli bir hizmet odaklı olacaklar” dedi. Merkezde insanı tutan bir anlayışla beraber şehirlerin artık çok daha hızlı ve dinamik işlediğine dikkati çeken Başkan Çetin, “Bu bağlamda ülkemizde de İçişleri Bakanlığımızda başlayan e-belediyecilik, sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devredildi. İki bakanlığımız birlikte Bulut Kent Bilgi Sistemi adı altında bir yapıyı hayata geçirmeye çalışıyor. Biz de Kapaklı Belediyesi olarak Tekirdağ’da tüm ilçelerimizle birlikte bu işi daha iyiye nasıl götürebiliriz, sizlerin fikirlerinden de faydalanıp bölgemizde bu dinamik yapıyı yaşatabilmek için ortak çözümler üretmek istiyoruz” diye konuştu.

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10