Sarıkurt: Kentimizdeki zenginlikleri ortaya çıkarmalıyız

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ilçede faaliyet gösteren hemşehri derneklerinin yöneticileriyle bir araya gelerek yapılabilecek etkinlikler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Toplantıda konuş

Çorlu 13.02.2020 13:55:00 0
Sarıkurt: Kentimizdeki zenginlikleri ortaya çıkarmalıyız

Kentimizde aktif bir şekilde görev yapmakta olan hemşehri dernekleriyle kahvaltı etkinliğinde bir araya gelen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu’nun gerçek potansiyelinin ortaya çıkarılması gerektiğini vurguladı.
‘YÖRESEL ÜRÜNLERİ TANITMALIYIZ’
Toplantıda Türkiye’nin farklı illerinden gelerek Çorlu’ya yerleşmiş vatandaşlar memleketleriyle bağlarını sürdürerek kurdukları derneklerini temsil etti. Memleketlerinin yöresel ürünlerini yaşadıkları kentte tanıtmayı amaçlayan hemşehri dernekleri yöneticileri, yöresel ürün pazarlarının kurulmasıyla ilgili Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ile istişarede bulundu. Yerli esnafı mağdur etmemek şartıyla kurulabilecek yöresel ürün pazarları ile ilgili konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt şunları söyledi: “Yöresel ürün pazarlarının oluşturulmasında en önemli etken kent esnafımızın da bu sürece dâhil olmasıdır. Kent ekonomimize katkı sağlamayı amaçladığımız pazarların esnafımızın kazancına gölge düşürmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Farklı şehirlere yönelik yöresel yiyecekleri tanıtmanın yanında Çorlu’ya özgü yöresel lezzetler de katmalıyız. Örneğin kentimizde ağırladığımız misafirlerimize kendi tesislerimizde Çorlu’ya mâl olmuş yöresel yemekler ikram edebilmeliyiz. Kentimizdeki zenginlikleri ortaya çıkarmalıyız. Böylece Çorlu’muzu tanıtırken gelecek kuşaklara kültürel miraslar bırakabiliriz.”
"TOPLANTILARIMIZ DEVAM EDECEK"
Hemşehri dernekleriyle gerçekleştirilen istişare toplantılarının belirli aralıklarla devam edeceğini kaydeden Sarıkurt “ Toplantının amaca hizmet edebilmesi için davetlilerimizin belli bir sayıyı geçmemesi gerektiğini düşündük. Toplantılarımız ilerleyen zamanlarda daha geniş kapsamlı olarak, farklı derneklerin katılımıyla da devam edecek.” dedi. Hemşehri derneklerinin kendi kültürlerini tanıtabilecekleri etkinliklerin düzenlenmesi gerektiğini belirten dernek başkanları dayanışma halinde olunması gerektiğini vurguladılar.

Haber/Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10