CHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Bilge oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Kapaklı İlçe Teşkilat binasında yapılan kongrede Deniz Bilge ve Ersin İlkdoğanlar yarıştı.Toplam 470 üyenin 280'i sandık başına giderken, 156 oy alan Deniz Bilge seçimleri kaza

Kapaklı 16.02.2020 18:34:00 0
CHP Kapaklı Kadın Kolları Başkanı Bilge oldu

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kongrenin divan başkanlığına Tülay Akay, üyeler olarak Melehat Engin, Mehmet Öğe, Zehra Başpınar ve Zeki Yıldırım oy birliği ile seçildi. Kongrenin açılış konuşmasını gerçekleştiren mevcut başkan Zeliha Firidin, bu güne kadar kadın kollarına ve partiye emek veren herkese teşekkür ederken, yeni seçilecek ilçe kadın kolları başkanına da başarılar diledi.

 

BAŞARILAR DİLEDİ

 

Firidin’in ardından konuşan CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar “ Demokrasi şölenimizin yedincisi olan Kapaklı’daki ilçe kadın kolları seçimlerindeyiz. Güzel bir şölen olmasını diliyorum. İki tane pırıl pırıl genç adayımız var. Hayırlı olsun. Kazanan önemli değil, bir kazanan olacak. Önemli olan o kazananın diğer tüm kadınları toplamasını rica ediyorum” dedi. Adaylar Deniz Bilge ve Ersin İlkdoğanlar’ı yanına çağıran Yontar kendilerine başarılar diledi.

 

“BÜYÜK GÖREVLER DÜŞMEKTEDİR”

 

Programda daha sonra konuşma gerçekleştiren CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz “ Bizim için partiye emek vermiş olan herkes değerlidir. 31 Mart’ta Kapaklı’da yıkım oldu. Kapaklı’yı 8 bin 500 oyla kaybettik. Burada bir kişi değil, ben dahil olmak üzere herkes suçludur. Bu saatten sonra yapacaklarımıza bakmamız gerekiyor. Kongrelerimizi yaparak kadromuzu güçlendiriyoruz. 4 yıl sonra partimizin 100’üncü yılını kutlayacağız. 100’ncü yılda iktidar partimize yakışır. Son treni kaçırmamak gerekiyor. Hızlı bir şekilde çalışıp koordine olmamız gerekiyor. Bu yolda herkese önemli görevler düşmektedir. Ekim ayında kongre gerçekleştirdik. Bizlerin hedefi CHP’yi yerelde ve genelde iktidar yapmaktır. Üye sayımızın az olmasından bahsediyorduk. İlk hedef 500 üye demiştik. Önümüzdeki haftadan itibaren gençlik ve kadın kollarımız ile çalışma yapıp 500 üye yapmayı hedefliyoruz” dedi.

 

“BU İKTİDARI GERİ ALMAK ZORUNDAYIZ”

 

İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz’ın konuşmasının ardından adaylar konuşma gerçekleştirdi ve kendilerini tanıttı. Adaylardan Deniz Bilge “ 31 Mart seçimlerinde meclis üyesi adayı oldum. Seçimlerden sonra sahalardan çekilmedim ve çekilmek de bize yakışmaz. Kapaklı’da iktidarı kaybettik, bu iktidarı da geri almak zorundayız. Almak içinde de elimizden gelen mücadeleyi vereceğimden kimsenin şüphesi olmasın. Kazanmak ve kaybetmek önemli değildir, her zaman gönüllü olarak bu yola baş koydum. Bu sahalarda da olmaya devam edeceğim” dedi.

 

"AMACIMIZ İKTİDARA DOĞRU YOL ALMAKTIR"

 

Kongreye katılan partililere teşekkür ederek konuşmasına başlayan adaylardan Ersin İlkdoğanlar ise “ Amacımız iktidara doğru yol almaktır. Bunun içinde hep beraber çalışmamız gerekiyor. Ben Deniz Bilge’ye de başarılar diliyorum” dedi.

 

SEÇİMİ BİLGE KAZANDI

 

Konuşmaların ardından seçime geçilirken, CHP Kapaklı İlçe Kadın Kolları seçiminde başkanlık için Deniz Bilge ve Ersin İlkdoğanlar yarıştı. İlçe teşkilatında kayıtlı 470 üye için tek sandık kurulurken, üyelerden 280’i sandık başına gitti. Seçimlere yeşil liste ile giren Deniz Bilge 156 oy alarak CHP Kapaklı İlçe Kadın Kolları başkanı seçildi.Bilge’nin rakibi kırmızı liste Ersin İlkdoğanlar ise 124 oyda kaldı.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

 

Deniz Bilge başkanlığındaki yeni yönetimde Reyhan Atay, Fikriye Çelikel, Gülsüm Kaya, Çiğdem Akdoğan, Selda Eğne, Elmas Durmaz, Pelin Koç, Sema Akkan, Sinem Keskin, Hülya Kaya yer alırken, delegeler arasında Ayşe Avcı, Ayşe Bayraktar, Ayşe Şahin Kaynak, Çiğdem Akdoğan, Deniz Bilge, Elmas Durmaz, Fikriye Çelikel, Güler Yıldıran, Gülşen Başaranlar Hatice Emeç, Leyla Urgancı, Melihat Engin,Müslüme Çakan, Nalan Çolak, Nalan Marangoz, Nebiye Güler, Nurşah Öztürk, Saniye Kurt, Serpil Canbaz, Sevinç Arslan, Seyhan Seçkin, Şengül Taban, Tülay Akat yer aldı.

Haber/Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10