'Şen Makas' Çerkezköy'de sahnelecek 

Boston'da 1979 yılından bu yana aralıksız sahnelenen, dünyanın en uzun süreli oynanan oyunu olarak Guiness Rekorlar Kitabı'na geçen 'Şen Makas' Çerkezköy Belediyesinin kültür ve sanat etkinlik

Çerkezköy 19.02.2020 11:58:00 0

“Şen Makas” adlı tiyatro oyunu, Çerkezköy Belediyesi’nin kültür – sanat etkinlikleri kapsamında 24 Şubat Pazartesi günü saat 19:00’da Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. 

 

 SEYİRCİLER DE OYUNA DAHİL OLUYOR 

 

Amerikan tiyatro tarihinin en uzun süreli oynanan oyunu olarak Guiness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başaran ‘Şen Makas’ gösterisi, Boston’da 1979 yılından bu yana aralıksız olarak izleyicilerine perde aralıyor. Charlie Chaplin’in komedi ödülü alan tek oyunu olma özelliğine sahip Şen Makas, dünyanın tüm ülkelerinde yıllarca sahnelenmesi ile dikkat çekiyor. Nedim Saban tarafından yepyeni bir yorumla ve Özgür Yetkinoğlu’nun uyarladığı şekliyle sahnelenen oyunda, seyirciler de oyuna dahil oluyor. Seyirciler oyun sırasında bir kuaför salonundaki katili, sahnedeki oyunculara sorular yönelterek buluyor. Oyunun finalinin seyircinin isteğine göre değiştiği Şen Makas’ta seyirci bazen oynuyor, bazen sorgu yaparak, bazen de oy vererek oyuna dâhil oluyor.

 

TİYATROYA DAVET ETTİ 

 

Paul Portner’ın yazdığı, yıllar önce Türkiye’ye Tiyatrokare’nin getirttiği oyunun yeni versiyonu, Nedim Saban tarafından yorumlandı. Anıl Ateş Işık’ın sahne tasarımını yaptığı oyunda, Melek Baykal, Bülent Seyran, Özgür Yetkinoğlu, Cem Güler, Müge Kement ve Jess Molho oynuyor. Şen Makas adlı tiyatro oyununun 24 Şubat Pazartesi günü saat 19:00’da Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde sahneleneceğini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ,tüm Çerkezköylü tiyatro severleri oyunu izlemeye davet etti.

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10