Vali Yıldırım "Hepimiz bu işten sorumluyuz"

Tekirdağ içerisinde yolcu taşımacılığı yapan firmalar ve temsilcileriyle Değerlendirme Tedbir Toplantısı'nda, 2018 yılı trafik kazalarındaki ortalama günlük ölüm sayısının 18 olduğun

Tekirdağ 21.02.2020 15:08:00 0
Vali Yıldırım

Yolcu Taşımacılığı Yapan Firma ve Sürücüleri İçin Değerlendirme Tedbir Toplantısı dün Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkalığı’nda yapıldı. Toplantıda, İç İşleri Bakanlığı’nca uygulamaya konulan “Trafik Güvenliği Uygulama ve Politika Belgesi” kapsamında trafikte sürücü, yolcu ve yayaların kural ihlallerinin önlenmesi, otobüslerde yapılan şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığı faaliyetlerinin güvenliğinin sağlanması ve bunun sürdürülebilir olması konuşuldu. Toplantıya, Vali Aziz Yıldırım, Vali Yardımcısı Ali Dursun, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Osman Kılıç, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri Fatih Ünsal ile otobüs firma sahipleri ve temsilcileri katıldı.

 

“ŞOFÖRLERİNİ ÇOK İYİ EĞİTMEK MECBURİYETİNDEDİR”

 

Trafik kazalarında Avrupa’da ön sıralarda yer aldığımıza dikkat çekerek konuşmasına başlayan Vali Yıldırım, 2018 yılında ortalama günlük hayatını kaybeden insan sayısının 18 olduğunu belirtti. Vali Yıldırım, ”18 çok büyük bir rakam. Bayram tatillerinde ise bayram tatili boyunca ortalaması alındığında bu rakam ortalaması yüzün üzerindedir. Bu rakamlar, bu konunun ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Sizler hepiniz, bizler hepimiz bu işten sorumluyuz. Öncelikle şoför istihdam eden bütün birimler, araçlarının donanımını tam yapmak mecburiyetindeler, ikinci olarak şoförlerini çok iyi eğitmek mecburiyetindedir. Özellikle şehir içi taşımacılıkta araçları kullanan şoförlerin belirli standartları vardır. Tavır, davranış, nezaket bunların hepsinin bir standardı var. Bu standartlara uyulması gerekiyor. Trafik kazaları konusunda 2020 yılının 2019 yılı rakamlarından çok daha aşağı olmasını temenni ediyorum.“ diyerek sözlerini tamamladı. Ardından Polis Memuru Müjdat Güngör trafik kazaları konusunda katılımcıları bilgilendiren bir sunum gerçekleştirdi. Görüş ve önerilerin sunulmasıyla toplantı sona erdi.

 

TRAFİKTE GÜVENLİĞİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ KONUŞULDU

 

Gerçekleştirilen toplantıda, sürücü, yolcu ve yayaların yaptıkları kural ihlalleri nedeniyle meydana gelen trafik kazalarının önlenmesi, kaza nedenli ölümler ve ciddi yaralanmaların en aza indirilmesi, bu kazalardan kaynaklı iş gücü, zaman, maddi hasar, gelir kaybı, acil müdahale, kurtarma, tedavi, rehabilitasyon, kazazede, yakınlarının uğradığı maddi ve manevi zararlar vb. yanı sıra bireyi, toplumsal hayatı ve kamu güvenliğini tehdit eden risklerin ortadan kaldırılmasına yönelik konular konuşuldu. Ayrıca otobüslerde yapılan şehir içi ve şehirlerarası yolcu taşımacılığının güvenliğinin sağlanarak sürdürülebilir olması, telafisi mümkün olmayan ağır kayıplara yol açan otobüs kazalarının önlenmesi, toplumsal farkındalığın artırılması, yol ve trafik güvenliğine katkı sağlayacak görüşlerin alınması, sorunların işbirliği ve koordinasyon içerisinde çözülmesine yönelik konular hakkında da neler yapılması gerektiği üzerine karalar alındı.

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10