Albayrak: Tekirdağ'da kentsel dönüşüm şart

Dünya Bankası tarafından desteklenen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapılan Çalıştaya katılan Başkan Albayrak, "Tekirdağ'da bir kentsel dönüşüm şart." diyerek Telirdağ BüyÃ

Tekirdağ 25.02.2020 18:13:00 0
Albayrak: Tekirdağ

Dünya Bankası’nın desteklediği `Kent Ölçeğinde Afet ve İklim Riski Değerlendirmelerinin Yapılmasında Belediyelerin Desteklenmesine Yönelik Teknik Destek Projesi' kapsamında, dün Tekirdağ’da bir otelde Durum Tespit Çalıştayı gerçekleştirildi. Tekirdağ'da, Proje takviminin üçüncü ayağı olarak düzenlenen Çalıştayın açılışında konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Sevim Avcı Yener, çalışmalar ile ilgili genel bilgi verdi. Çalıştaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Dünya Bankası ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Belediye yetkililerinin yanı sıra tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

“TEKİRDAĞ'DA BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART”

Deprem bölgesinde bulunan Tekirdağ'da binaların 99 depremi öncesi yapıldığını aktaran Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Tekirdağ'da bir kentsel dönüşüm şart. Büyükşehir Belediyesi olarak biz de depreme hazırlık çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Dünya Bankası tarafından desteklenen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile birlikte teknik ve hibe desteği almaya hak kazanan iki büyükşehir belediyesinden biri olduk. Bu anlamda Dünya Bankası'nın proje desteğini almak ve böylesine bir çalıştaya ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Destek ve katkıları için Dünya Bankası Yetkililerine ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Temsilcilerine teşekkür ediyorum ama en büyük teşekkürü de bu proje için destek almaya hak kazanan Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi’nin başkan ve çalışanlarına etmek istiyorum. “ diyerek Çalıştayın başarılı ve verimli olmasını temenni ederek konuşmasına son verdi.

“TOPLANAN VERİ VE DÖKÜMANLAR GÖZDEN GEÇİRİLDİ”

Toplantıda, proje kapsamında şimdiye kadar toplanan veri ve dökümanlar gözden geçirildi ve değerlendirmelerde bulunuldu. Proje takviminin ise Haziran ayında tamamlanması planlanıyor. Projenin içeriği ve uygulama sürecinde yapılacak çalışmalar ile ilgili de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü Dönüşüm Alanları Daire Başkanı Banu Behram Kuran ve Dünya Bankası Kıdemli Kentsel Kalkınma Uzmanı Ahmet Kındap katılımcılara bilgi verdi.

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10