Hayvan dostlar için Mama İstasyonu projesi hayata geçiriliyor

Yiyecek bulamayan ve aç kalan sokak hayvanları için Çerkezköy Belediyesi ile Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği işbirliğiyle Çerkezköy'ün 30 farklı noktasına Mama İstasyonları kurulacak.

Çerkezköy 2.03.2020 14:10:00 0
Hayvan dostlar için Mama İstasyonu projesi hayata geçiriliyor

Çerkezköy Belediyesi, hayatımızın ve doğanın bir parçası olan sokak hayvanlarının çektiği yiyecek sıkıntısına son vermek amacıyla ilçe genelinde 30 farklı noktaya Mama İstasyonları kurulacağı açıkladı. Sokak hayvanlarının beslenmesi için yeni bir proje hayata geçirecek Çerkezköy Belediyesi bu projeyi Çerkezköy Arama Kurtarma Derneği işbirliği ile gerçekleştirecek. İlçe genelinde oluşturulacak mama istasyonlarıyla sokak hayvanlarının düzenli olarak beslenmesi hedefleniyor.

 

GÖNÜLLÜLERİN BELİRLEDİĞİ NOKTALARDA OLACAK

 

Kent genelinde kurulacak Mama İstasyonları’nın sorumluluğu ise Gönüllü Hayvan severlerde olacak. Mama İstasyonları’nda yaşanabilecek herhangi bir zarar görme olasılığına karşı güvenliği gönüllüler tarafından sağlanacak. Ayrıca zamanında mama takviyesi, yapılabilmesi için istasyonlar, gönüllü hayvan severlerin belirleyeceği noktalara yerleştirilecek. Mama İstasyonu'nu kontrolüne almak isteyen gönüllüler 444 88 59 numaralı telefonu arayarak yetkililere yer belirtebilirler. Çerkezköy Belediyesi, Geçici Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bakımını yaptığı hayvanlara sokakta da sahip çıkılmasını amaçlıyor.

 

“BESLENME SORUNLARI DA SONA ERECEK”

 

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilecek Mama İstasyonları uygulaması ile sokaklarda yaşayan birçok kedi ve köpeğin aç kalmasının önüne geçilecek. İstasyonlar etrafında popülasyon oluşturacak sokak hayvanlarının, bu sayede rehabilitasyonu da daha güvenli ve hızlı olacağını söyleyen yetkililer, ”Hayvanların rutin kontrolleri de düzenli olarak yapılabilecek. Bu sosyal sorumluluk projesiyle çevre ve halk sağlığı konusunda da olumlu sonuçların alınması hedefleniyor. Yasa gereği sokaklarda özgürce gezebilen hayvanların proje ile beslenme sorunları da sona erecek.” dedi.

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10