Kapaklı Meclisi ilk oturumu tamamladı

Kapaklı Belediye Meclisi 2020 yılı Mart ayı Meclis Toplantısı'nın ilk oturumunu Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin Başkanlığı'nda gerçekleştirdi. Gündem maddelerinin görüşüldüğÃ

Kapaklı 3.03.2020 14:51:00 0
Kapaklı Meclisi ilk oturumu tamamladı

Toplantının açılışında konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “27 Şubat günü şehit haberleri ile hepimizin ciğeri yandı. Şehitlerimizin 3'ü Tekirdağlıydı. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun. Biz onların hakkını ödeyemeyiz. Allah hepsinden razı olsun. Zor bir coğrafyayı kendimize vatan edindik. 1071 yılından beri bu coğrafyada çok ciddi bedeller ödemiş bir milletiz. O nedenle bu toprakların kıymeti daha fazla, daha değerli. Bu nedenden dolayı da bizim için vazgeçilmez. Şehit Nihat Kara kardeşimizin çok güzel bir sözü var. Ağabeyi ile yaptığı görüşmede ‘Sakın orada ne işimiz var diyenlerden olmayın. Geldik, gördük. Tam da olmamız gereken yerdeyiz’ demiş. Allah razı olsun. Mekanı cennet olsun” dedi.

 

 

"ÇOK ŞEHİTLER VERDİK"

 

Türk Milleti'nin bu coğrafyada çok ağır bedeller ödediğini ifade eden Başkan Çetin, “Çok şehitler verdik. Bu ilk olmadı. Son da olmayacağını düşünüyorum. Bu coğrafyanın bedeli ağır. Bir başka millet de bu coğrafyada tutunamazdı zaten. Ancak Türk Milleti burada varlığını sürdürebilirdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Bizim uzun süren bir çaba sonucunda içerideki bütün terör örgütleri temizlendi. İçeride çok şükür artık çok fazla şehit haberleri gelmiyor. Daha önce sivillere bile saldırılar yapılıyordu. Bunların hepsi içeride temizlendi. Sınır ötesine gidenleri de sınır güvenliğini, devletin güvenliğini korumak adına hükümetimiz, devletimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz önemli kararlar alıp, o operasyonları gerçekleştiriyor. Biz de Kapaklı Belediyesi olarak hem devletimizin hem de silahlı kuvvetlerimizin yanındayız. Farklı siyasi düşüncelerimiz olabilir. Doğaldır, demokrasinin gereğidir. Ama söz konusu vatan olduktan sonra her şeyi bir tarafa koyup vatan için canımızı seve seve vermeye hazırız. Biz böyle bir milletiz” dedi.

 

HUZUR HAKKI ÜCRETLERİNİ TSK'YA BAĞIŞLADILAR

 

Saygı duruşu İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından meclis gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Kapaklı Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, tüm meclis üyeleri ortak kararla 1 aylık huzur hakkı ücretlerini Türk Silahlı Kuvvetleri’ni Güçlendirme Vakfı’na bağışladıklarını bildirdi. Konuyla ilgili konuşan Başkan Mustafa Çetin, tüm meclis üyelerine aldıkları karardan dolayı tebrik etti.

 

KOMİSYONLARA GÖNDERİLDİ

 

Gündemin ilk maddesinde Karaağaç Fatih Mahallesi'nde bulunan Karagelincik Sokağa Kıbrıs Gazisi Bahri Mutlu'nun isminin verilmesi konusu İmar Komisyonu'na havale edildi. Gündemin ikinci maddesinde yer alan Bahçelievler Mahallesi 674 ada 24 nolu parselde bulunan 10,27 metrekarelik hissenin hissedarına satışı oy birliği ile kabul edilirken, Karaağaç Mahallesi 571 ada 8 parsel ve 574 ada 5 parsele ilişkin İmar Plan Değişikliği konusu ize İmar Komisyonu'na havale edildi. Gündem maddesiyle ilgili söz alan CHP Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan, ‘’Hükümetimiz tarafından geçtiğimiz Şubat ayının 14’ünde 7221 sayılı bir yasa çıktı. Yasanın 12 maddesinin 12 fıkrasında o tarihten itibaren parsel bazında hiçbir surette plan değişikliği yapılamaz hükmü getirildi. Onun için parsel bazında gelen bu maddeyi incelerken komisyondaki arkadaşlarımız dikkatli olmalı. Büyükşehir Belediyesi’nde çelişkiye düşmeyelim" dedi. Bir sonraki gündem maddesinde Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi 2137 ada 4 parselde 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği görüşülüp İmar Komisyonu'na havale edilirken, Kapaklı İsmetpaşa Mahallesi 390 ada 1 parselin arkasında yeni oluşan yola isim verilmesi konusu da İmar Komisyonu'na havale edildi. Gündemin altıncı maddesinde yer alan Türkiye Şampiyonası'na katılacak olan Kapaklı Sitespor'un U-14 ve U-16 takımlarının ödüllendirilmesi konusu ise Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Pınarca Mahallesi 1/1000 ölçekli revizyon imar plan değişikliği İmar Komisyonu'na havale edilirken, öğrencileri spora teşvik etmek için okullarda spor alanları yapmak için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kapaklı Belediyesi'nin protokol yapması için Başkan Mustafa Çetin'e yetki verilmesi ise Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edildi. Gündem maddesi ile ilgili meclisi bilgilendiren Başkan Çetin, ‘’Spor Toto’dan aldığımız fonları İlçe Milli Müdürümüz okul bahçelerine yapılmasını talep etmişti. Buna istinaden bir meclis kararı ile bunun onanmasını talep ediyoruz" dedi.

 

BAŞKANA PROTOKOL YETKİSİ VERİLDİ

 

Meclisin 9. Gündem maddesinde ise Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından sunulan yazı görüşüldü. Yazıda müdürlük tarafından kiralanan binanın birinci katında bulunan iki odanın Bebek ve Çocuk Kütüphanesi olarak kullanılmak üzere Tekirdağ Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne kira süresince kullanım hakkının verilmesi için protokol imzalanması ve Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi konusu görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili söz alan AK Parti Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Şakir Demirel, ‘’Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültür Merkezimiz açıldı. Burası ne amaçla kullanılacak? Bize devri yapılacak mı? Bu hususta Başkanımızdan bilgi istiyoruz.’’ dedi. Gündem maddesiyle ile ilgili konuşan Başkan Çetin, "Büyükşehir Belediyemiz geçtiğimiz haftalarda Kültür Merkezi’nde bir program tertip etmişti. Orada Kadir Başkanımız ile konuştum. Mazbatayı aldığımdan beri kendisinden Kültür Merkezimizin devrini talep ettim. Konuyla ilgili tüm hukuksal verileri hazırladık. Burası normalde Kapaklı halkına yapıldı, Süleymanpaşa halkı için yapılmadı. Apar topar oraya TESKİ’yi taşıdılar, Çerkezköy’de böyle bir uygulama yapılmadı. Defalarca gittik geldik, oyalandık ve mazeret üretildi. Bu iş çok uzatıldı. Kurduğumuz müdürlüğün yapacağı projeler vardı, bu yıl yapılacak etkinlikler vardı. Bebek Kütüphanesi, Çocuk Kütüphanesi gibi projeleri hayata geçirmek istiyoruz. Bunların kaynağı da hazır. Bir türlü istediğimizi alamayınca yerle ilgili kira kontratımızı yaptık" dedi.

 

PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

 

Çetin " Halk Eğitim Merkezi'nin Kapaklı Kültür Merkezi içinde yer alması için çalışmalar yürütülüyor.  TESKİ şuanda orayı kullanıyor, Kadir Başkanımıza kamuoyundaki rahatsızlığı ilettik. Kadir Başkanımız Mart ayındaki mecliste Kapaklı Belediyesi’ne oranın devri için talimatı vereceğini söyledi. Alırsak TESKİ’nin durumu ne olur bilmiyorum, belki arka tarafta bir yer verebiliriz. Eğer amacımız halka hizmetse, bu konuda Kadir Başkanıma güveniyorum. Bize ayrıcalık göstermesini istemiyorum, Çerkezköy’de ne yapılıyorsa Kapaklı’da da aynısının yapılmasını istiyorum. Süreç çok uzadı ve biz şuanki binayı boşu boşuna tuttuk. Yine de biz elimizdeki tüm personeli sahaya sunmak için ciddi planlar yapıyoruz. Orayı da bir şekilde aktif edeceğiz inşallah. Kadın Aile Müdürlüğümüz orada kadınlarla birlikte birçok faaliyet gerçekleştirecek. Halk Eğitim Merkezimizin de şuan yeri yok Kültür Merkezi’nin en üst katını Halk Eğitim Merkezi’ne tahsis etmeyi düşünüyoruz" dedi. Konuşmaların ardından oylamaya geçilen gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

ANLAMLI ÖNERGE

 

Gündemin 10. Maddesinde Milliyetçi Hareket Partili meclis üyelerinin meclise sunduğu önerge görüşüldü. İdlib’te şehit olan Tekirdağlı şehitlerimizin adının Kapaklı’da yaşatılması için isimsiz alanlara 3 şehidimizin isminin verilmesi ile ilgili önerge, meclis üyeleri tarafından İmar Komisyonu’na havale edildi. Son gündem maddesinde ise yine MHP’li meclis üyelerinin sunduğu şehit ve gazi yakınlarının belediyenin tesislerinden ücretsiz faydalanması ile ilgili önerge Tarife Komisyonu’na havale edildi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından komisyonlara havale edilen gündem maddeleri için meclis Cuma günü saat 16.00'da ikinci oturumda toplanacak.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10