Gebe okulu 20'nci dönem mezunlarını verdi

Özel İrmet Hospital tarafından "Sağlıklı gebelik, sağlıklı doğum, sağlıklı çocuk" sloganıyla başlatılan Gebe Okulu'nun 20'inci tamamlandı. Gebe Okulu eğitimlerimizin son günü

Çerkezköy 4.03.2020 15:21:00 0
Gebe okulu 20

Sağlıklı bir gebelik ve daha bilinçli bir ebeveynlik için düzenlenen, anne ve baba adaylarının katıldığı 20. gebe okulunda Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları Jin. Op. Dr. Levent Duman, Jin. Op. Dr. Sezer Arda, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Nilüfer Çelik, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Uzm. Dr. Dilek Köse, Diyetisyen Burcu Akça, Klinik PsikoloğuMeltem Keser ve doğumhane ebeleri eğitim verdi.  Gebe Okulu eğitimlerinin son gününde Kegel Egzersizleri ve Masaj Teknikleri eğitimleri verilirken, doğumhane ziyaretinde ise merak edilen sorular soruldu. Soru cevap eşliğinde geçen eğitimin ardından Gebe Okulu’ndan mezun olan anne ve baba adayları, sertifikalarını aldı.

 

“FİZİKSEL VE PSİKOLOJİK DEĞİŞİMLERİN YAŞANDIĞI BİR DÖNEMDİR”

 

Yetkililer yaptıkları açıklamada “ Gebelik, fiziksel ve psikolojik değişimlerin yaşandığı bir dönemdir. Gebelerin kendisi ve bebeği ile ilgili endişeleri, doğum ve lohusalık döneminin kaygılı ve sıkıntılı geçmesine neden olmaktadır. Doğum, kadının hayatında yaşadığı en önemli deneyimlerden birisidir. Gebenin doğuma aktif bir şekilde katılması, sağlıklı bir bebek sahibi olması, doğum sürecini rahat geçirmesi için doğum öncesi eğitimler çok önemlidir. Gebelik döneminde yapılan eğitimler, anne adayını doğuma hazırlamakta, aileyi fiziksel ve psikolojik doğum sürecine dahil etmektedir.Bir sonraki gebe okulumuzda yeniden anne baba adaylarımızla birlikte olmak dileğiyle” dedi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10