Saadet Partisi İl Divan Toplantısını gerçekleştirdi

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Karaman ve İbrahim Titiz, Çorlu Yeni Sanayi Düğün Salonunda yapılan Tekirdağ divan toplantısına katıldı.

Çorlu 4.03.2020 14:41:00 0
Saadet Partisi İl Divan Toplantısını gerçekleştirdi

Saadet Partisi ilçe Başkanlık raporlarının değerlendirildiği programda, il Başkan yardımcıları da komisyon raporlarını sundular. Divan toplantısında konuşma yapan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman "İdlib’de gerçekleşen saldırıda şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yarın ne olacağını bilmiyoruz. Suriye’de verdiğimiz şehitler bizi derinden etkiliyor. Erbakan Haftası programlarımızı iptal ettik. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ı arayıp, taziyelerimizi iletti. Ancak sonradan karşılaştığımız görüntüler bizi üzdü. Sanki şehit haberleri sadece ailelerini ilgilendiriyor gibi bir tutumla karşılaştık. İktidarı sanki ilgilendirmiyor. Şakalaşmalar, kahkahalar atıyorlar. Askere giden şehit olur mantığıyla yaklaşamayız. Bu devlet itibarına yakışmaz. Devleti yönetenlerin daha hassas olması gerekiyor” diye konuştu.

 

HALA BORÇ ALIYORLAR

 

Dış politika ve ekonomide istikrarlı bir politikanın izlenmediğini ifade eden Karaman" Bir tane istikrarlı politikamız var; o da yolsuzluk. Böyle devlet yönetimi olmaz. Bu ülke böyle yönetilmez. Dillimizde tüy bitti; böyle yapmayın diye. Biz şahsiyetlerle uğraşmayız, politikalarla uğraşırız. Ekonomide hâlâ yatırım yok. Sadece ümit pompalıyorlar. Hâlâ borç alıyorlar. Bu kadar savrulma olmaz. Bu arkadaşlar Suriye’de destek verdikleri kaostan nasıl kurtulacaklarını bilmiyor. Bu ülkenin yeni bir anlayışa ihtiyacı var. İktidardakiler ‘Suriye’den gelecek tehlikeler için oradayız’ diyorlar ama 10 sene önce başka türlü konuşuyorlardı. Dış politikada önem verdiğimiz bir söz var. Biz şahsiyetli dış politika uygulamayı şiar edinmiş bir partiyiz. Şahsiyetli dış politika şartlara göre ve birilerinin etkisine göre değişmeyen politika yapmaktır. Bir gün Amerika ile dostuz, öbür gün Rusya ile görüşüyoruz. Şartlar değişiyor Rusya’nın desteklediği Suriye ile karşı karşıya kalıyoruz. Bunları şu an yaşıyoruz ve bu bizi endişelendiriyor. Bu yüzden dış politikada şahsiyetli davranmak elzemdir" dedi.

 

İNSANLARIMIZ SAADETE SUSADI

 

Karaman "Biz insanlara elimizi uzatmalıyız. Vatandaşlar kendi sorunun çözülemediğini görüyor. Ülkemizde adalet hakiki anlamda uygulanıyor mu? İş ehline veriliyor mu? Hayır. Bizim vatandaşlara ulaşmamız gerekiyor. Ülke problemlerine bizim gibi bir yaklaşım getiren yok. Biz bu ülkenin ayağa kalkması için mücadele ediyoruz" dedi. Partiye yeni katılan üyelere temsili rozet takma töreni sonrası program sona erdi.

 

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10