Yüceer: Er ya da geç adalet yerini bulacak

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çorlu Tren Katliamı'nda yaşamını yitirenlerin aileleriyle birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Yüceer, ailelerin benzer acıların

Tekirdağ 5.03.2020 15:14:00 0
Yüceer: Er ya da geç adalet yerini bulacak

Aileler ve avukatlarının Anayasa Mahkemesi önünde tutmak istedikleri ancak polis engeli nedeniyle gerçekleşemeyen Adalet Nöbeti hakkında açılan davanın ilk duruşması önceki gün Ankara 50. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 13 Nisan’a ertelenen duruşmanın ardından aileler TBMM’ye giderek, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’le birlikte bir basın toplantısı düzenlediler. Diğer CHP’li milletvekillerinin de destek verdiği basın açıklamasında aileler, adalet arayışlarından vazgeçmeyeceklerini ifade ettiler.

 

 ADALET MÜCADELESİ VERİYORLAR

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Yüceer, “Bugün Ankara Adliyesi bir utanca tanıklık etti. 25 kişinin hayatını kaybettiği,  340 kişinin yaralandığı insanları aileleri yargılandılar. Oysa ki eşlerini, çocuklarını, sevdikleri insanları kaybetmişlerdi. Tek bir dilekleri vardı sorumluların yargılanmasıydı” dedi. 

Yüceer, “Beren bebek daha 7 aylıktı.  Ömer 4,  Mavi Nur 7 yaşındaydı, Oğuz Arda 9, Gülce ise 12 yaşındaydı. 14 yaşındaki Bihter’imizin, 16 yaşındaki Sena’mızın daha gencecik yaşlarında ömürleri çalındı. Ailelerimiz biliyorlar ki, yitirdikleri yakınları gelmeyecek. Ama katliam gibi kazalar bir daha yaşanmasın diye adalet mücadelesi veriyorlar” diye konuştu. 

 

"HAKLI MÜCADELENİN YANINDA OLACAĞIZ"

 

Yargı süreci boyunca ailelerin karşılaştıkları zorlukları hatırlatan Yüceer, “İlk duruşmada, duruşma salonunun kapıları kilitlendi. Taraflı bilirkişi raporlarıyla sorumlular aklanmak istendi. “Yağmurdandır”, “kaderdir” dediler. Pişkinlikle ve vurdumduymazlıkla insanların acılarını önemsizleştirmek istediler” dedi.  Yüceer, Pamukova Tren Faciası ve diğer ölümlü tren kazalarının dava süreçlerinde yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekti. Yüceer, “Pamukova ve diğer tren kazalarından aşinayız. İstiyorlar ki, zaman aşımı olsun, insanların acıları küllensin, insanlar sussun istiyorlar. Adalet arayışına gözdağı vermek istiyorlar. Ama ailelerimiz birlik içinde. Gerçek sorumlular, TCDD yöneticileri ve siyasiler yargılanana kadar bu mücadeleye devam edecekler. Susmayacaklar, unutmayacaklar. Unutmayacağız, tekrar benzer kazaların yaşanmaması için onların haklı mücadelesinin yanında olacağız" dedi.

 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10