Meclisten kamulaştırma talebine red

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Mart ayı olağan toplantısının 2'nci oturumu dün saat 15:00'da Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. Belediyeye ait 32 adet taşınmazı

Çerkezköy 6.03.2020 18:31:00 0
Meclisten kamulaştırma talebine red

Çerkezköy Belediye Meclisi’nin Mart Ayı Olağan Toplantısı’nın 2’nci oturumu dün saat 15:00’da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay başkanlığında yapıldı. Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda pergolalar (Gölgelik) hakkında İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu görüşülürken, konuyla ilgili çalışmaların devam etmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Plan notu değişikliği taleplerinin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu doğrultusunda oy birliği ile karara bağlandığı toplantıda, ek bütçe ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu da görüşüldü. Belediye bünyesinde yeni kurulan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nün 2020 yılı Gelir ve Gider Bütçesi’nin 1 milyon 535 bin 800 TL olması oy birliği ile kabul edildi.

 

 

MECLİS TARAFINDAN REDDEDİLDİ

 

2 adet belediye hissesisin satılması konusunun İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu doğrultusunda oy birliği ile kabul edildiği toplantıda, Çerkezköy sınırları içerisinde yer alan belediyeye ait 32 adet taşınmazın Demiryolu Projesi kapsamında kamulaştırılarak, Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından devrinin yapılması talebine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu da görüşüldü. İlgili talep Devlet Demiryolları’nın belirlediği ücretin düşük olması nedeni ile meclis tarafından oy çokluğu ile reddedildi.

 

İTİRAZ DİLEKÇESİ KABUL EDİLDİ

 

EZF Proje Turizm Nakliye San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin ve ERNA İnşaat ve Turizm San. Tic. Ltd. Şti.’nin itiraz dilekçelerine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun kabul edilmesinin ardından toplantı sona erdi. Nisan ayı toplantısının 1 Nisan Çarşamba günü saat 16.00’da yapılacağı belirtildi.

 

Haber / Seyit SÜREN

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10