Kapaklı Meclisi 2'nci oturumla tamamladı

Kapaklı Belediyesi Mart ayı Meclis toplantı'sının 2. oturumu dün saat 16.00'da Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin Başkanlığı'nda yapılan toplantı ile tamamlandı. 

Kapaklı 6.03.2020 18:39:00 0
Kapaklı Meclisi  2

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen 2. oturum toplantısı açılış ve yoklama ile başladı. Toplantıda, Plan ve Bütçe Komisyonu, İmar Komisyonu ve Tarife Komisyonu raporları görüşülerek karara bağlandı. Meclisin 2. oturum toplantısına Şakir Sezgin, Halil Yıldırım, Özgür Cengiz ve Ali Aras’ın katılmadı. Meclis toplantısının 2. oturumun tamamlanmasının ardından Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, alınan kararların ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.


“ŞARTLI NAKDİ YARDIM İÇİN BAŞKAN ÇETİNE YETKİ VERİLDİ”


Mart ayı Meclis Toplantısı 2. oturumuna ilk olarak Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Kapaklı Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü’nün sunduğu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan “Çevre Dostu Sokak Projesi” için şartlı nakdi yardım konusunda yapılacak protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi kararı oy birliğiyle kabul edildi. Ardından Kapaklı Sitespor Kulübü Derneği'nin Türkiye Şampiyonasına gidecek futbolcu, antrenör ve malzemecilerin ödüllendirilmesi ve bu konuda verilecek ödüllerin belirlenmesi için Belediye Başkanı Çetin’e yetki verilmesi komisyonca ve mecliste kabul edildi.


ÇETİN’E YETKİ OYBİRLİĞİ İLE VERİLDİ


Ardından Kapaklı sınırları içerisinde bulunan okullarda spor salonu, basketbol sahası, sentetik çim yüzeyli futbol sahası, voleybol sahası vb. spor alanları yapmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yapılması için Belediye Başkanı Çetin'e yetki verilmesi oy birliği ile onaylandı. Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen Tekirdağ Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Kapaklı Belediyesi arasında Bebek ve Çocuk Kütüphanesi kurulması ve protokol imzalaması için Belediye Başkanı Mustafa Çetin'e yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.


ŞEHİTLERİN ADI KAPAKLI’DA YAŞATILACAK


Plan ve Bütçe Komisyon raporlarının karara bağlanmasından sonra İmar Komisyonu raporu görüşüldü. İlk olarak Bahçeağıl Mahallesi’nde bulunan sokağa Dursun Alparslan isminin verilmesi oy birliği ile karar verildi. Ardından Trabzon'da şehit edilen Eren Bülbül'ün ismi Karaağaç Mahallesi’nde yapımı tamamlanan park alanına Şehit Eren Bülbül isminin verilmesine oy birliğiyle karar verildi. Ardından İdlip'te Türk askerlerine yapılan saldırıda şehit olan askerlerin adını yaşatmak adına Tekirdağlı şehitler Piyade Uzman Onbaşı Birhan Er, Piyade Uzman Onbaşı Nihat Kara ve Uzman Çavuş Recep Bekir'in isimlerinin Kapaklı sınırları içerisinde isimsiz park ve caddelere verilmesi oy birliğiyle karar verildi. 

 

KIBRIS GAZİSİNİN ADI EVİNİN BULUNDUĞU SOKAKTA YAŞAYACAK


Karaağaç’ta doğan ve geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Kıbrıs Gazisi Bahri Mutlu’nun isminin Fatih Mahallesi Karagelincik Sokak’a verilmesi talebi komisyon ve meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Mimar Sinan Mahallesi 571 ada 8 nolu parsel ve 574 ada 5 nolu parselde imar planı değişikliği talebi komisyon tarafından görüşülerek konunun daha detaylı incelenmesi için çalışmaların devamına karar verildi. Gündem maddesiyle ilgili söz alan CHP’li meclis üyesi Halil İbrahim Erkan “Hükümetimizin 20 gün önce çıkardığı 7221 sayılı yasanın 12’nci maddesine istinaden parsel bazında düzenleme yapılamayacağından dolayı şerh düşerek red oyu kullanıyoruz” dedi.


UYGUN OLMADIĞINA KOMİSYONCA KARAR VERİLDİ


Kapaklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nün meclise sunduğu içkili yerler krokisi konulu yazısı görüşüldü. Kapaklı adresinde bulunan işyerinin İçkili Yerler Krokisine alınması talebi incelenerek yapılan müzakereler sonucu talebin uygun olmadığına komisyonca karar verildi. İmar Komisyonun almış olduğu karar oy birliğiyle kabul edildi.


AYLAN BEBEK İSMİYLE KAPAKLI’DA YAŞAYACAK


Belediye’nin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından sunulan Sokak İsmi Verilmesi konusu görüşüldü. İsmetpaşa Mahallesi’nde yeni oluşan yola isim verilmesi konusu incelenerek bahse konu olan sokağa Aylan Bebek isminin verilmesi komisyonca ve oy birliği ile karar verildi.


MHP GRUBU’NUN ÖNERİSİ GÖRÜŞÜLDÜ


Bu raporların görüşülmesinin ardından Tarife Komisyonu raporunun görüşülmesine geçildi. Toplantıda MHP Grubu tarafından meclise sunulan, "Kapaklı ilçemizde ikamet eden şehit, gazi ve gazi ailelerinin 1.derecede yakınlarının belediyemiz bünyesindeki sosyal tesis, çay bahçesi vs. gibi alanlardan ücretsiz bir şekilde faydalanabilmeleri konusunda gerekli çalışma" konusu detaylı incelenmesine devamına oy birliğiyle karar verildi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10