Koçak: Kadın istihdamı sözde değil özde teşvik edilmeli

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Toplumsal cinsiyet eşi

Çerkezköy 9.03.2020 08:25:00 0
Koçak: Kadın istihdamı sözde değil özde teşvik edilmeli

EŞİTİSİZLİK SORUNLAR YARATMAKTADIR


Türk-iş Tekirdağ il Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak  açıklamasında kadın erkek eşitsizliğinin getireceği sorunlara  dikkat çkti Koçak,   “Kadının, cinsiyeti nedeniyle şefkatli, anlayışlı ve fedakâr olması gibi özellikler yüklenerek, hane içindeki bakım hizmetleri ve ev işleri gibi tüm sorumlukları içerisinde barındıran “özel alana” hapsolması istenmektedir. Bu durumda erkeğin de hane dışındaki işlerle sorumlu tutularak, “kamusal alanda”  yer alması sağlanmaktadır. Kadın ve erkeğe yüklenen bu sorumluluklar, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin her alanda yaşanmasına, kadının eğitimden, işgücü piyasasından, siyasetten ve karar alma mekanizmalarından yani kamusal alandan uzak tutulmasına neden olmaktadır”dedi.


EKONOMİK BÜYÜME SAĞLANMALI


Ekonomik büyüme ve kalkınmanın sağlanması gerektiğini de belirten Koçak, “Refahın daha geniş kesimlere yayılması ve insanca geçim koşullarının sağlanabilmesi için kadının işgücü piyasasında daha fazla yer alması gerekmektedir. Kadın istihdamının sözde değil, özde teşvik edilmesi ve kadının hiçbir zaman vitrin olarak görülmemeldir” dedi.

 

AİLE BİRLİĞİ GÖZETİLMELİDİR


Koçak: “Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız yüzyılımızda çalışan kadınların sorunlarının çözümü noktasında bir arpa boyu yol alınamamıştır.” Derken, “ Kadın, sadece toplumun ve ailenin bir parçası olarak görülmeye devam etmektedir. Kadına yönelik olarak yapılan düzenlemelerde öncelikle aile birliği gözetilmelidir” şeklinde  konuştu.

 

KADINLAR TOPLUMUN HER KADEMESİNDE DAHA ÇOK GÖREV ALMALI


Murat Koçak  konuşmasının sonunda: “Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasına yönelik yapılacak tüm yasal düzenlemelerde kadınların, toplumun ve ailenin bir parçası olarak değil,  yönetimlerin her kademesinde daha çok bir “birey” olarak yer almasını istiyoruz.8 Mart Dünya Kadınlar günü, ekmek mücadelesinde hayatını kaybeden kadınlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum ve  8 Mart  Dünya emekçi Kadınlar günü tüm dünya kadınlarına armağan olsun” Dedi.

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10