Tekirdağ'da Kadınlar Günü kutlamaları

Malkara, Ergene ve Muratlı'da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Etkinliklerde Belediye Başkanları, sivil toplum kuruluşları, parti temsilcileri ve vatandaşların yoğun k

Tekirdağ 9.03.2020 16:48:00 0
Tekirdağ

Malkara’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, Türk Kadınlar Birliği Malkara Şubesi tarafından Atatürk Anıtı önünde düzenlenen program ile kutlandı. Programa Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul da katıldı. Türk Kadınlar Birliği tarafından Anıtın önüne çelenk konuldu. Ardından Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitler ve şiddet sebebiyle kaybedilen tüm kadınlar için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Programda Türk Kadınlar Birliği Malkara Şube Başkanı Belma Özsoy, günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yaptı ve ardından program sona erdi.

 

YÜKSEL, KARANFİL VE MARTENİÇKA HEDİYE ETTİ

 

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü her yıl olduğu gibi bu yıl da kadınlara karanfil dağıtarak kutlandı. Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis üyeleri de Başkan Yüksel’i yalnız bırakmadı. Sabahın erken saatlerinde işe gitmek için evlerinden servis duraklarına çıkan kadınlara Başkan Yüksel karanfil ve baharın müjdecisi olan marteniçkalardan hediye etti. Başkan Yüksel, Sağlık Mahallesi’nde kurulan semt pazarında alış veriş yapan kadınları da ziyaret ederek günlerini kutladı.

 

MURATLI’DA KADINLAR ATATÜRK ANITI’NA YÜRÜDÜ

Muratlı Belediyesi’nin "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" programı kapsamında belediye binası önünden Atatürk Anıtı’na yürüyüş yapıldı. Program anıta çelenk sunma töreni ile devam etti. Çelenk sunma töreninde konuşan Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe konuşmasında” “Bu önemli günde birlikte olmak için burada bulunan, anma etkiliğimizi daha anlamlı kılan herkese sevgi ve saygılarımı sunuyorum. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüz kutlu olsun. Kadın emektir, berekettir, adalettir,  barıştır, güçtür. Yaşamın kendisidir kadın.” ifadelerine yer verdi. Program Başkan Nebi Tepe’nin katılımcılar ile fotoğraf çekilmesiyle son buldu.

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10