Özcan : Bakan Pakdemirli'yi Tekirdağ'da ağırlayacağız

AK Parti'nin Türkiye genelindeki il başkalarına yönelik Ankara'da gerçekleştirdiği "Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı"na katılan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Ã

Tekirdağ 11.03.2020 12:59:00 0
Özcan : Bakan Pakdemirli

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Ankara’da gerçekleştirilen “Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı”na katılmasının ardından yaptığı açıklamada Tekirdağ’da TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Koncagül’ün işbirliği ile Tarım Paydaşlarının katılacağı ve geniş katılımlı bir toplantı düzenleyeceklerini belirtti. Özcan, bu toplantıyla yakın ve orta vadede tarım alanında önemli gelişmeler sağlanacağını ifade etti.

“GELECEK TARIM İDEALLERİ DEĞİŞECEK”

Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılacağı "Sektör Çalıştayı" öncesi, Ankara’da girişimlerde bulunan İl Başkanı Mestan Özcan, bu kapsam da Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mustafa Aksu’yu ziyaret etti ve karşılıklı değerlendirmeler yaptılar. Tekirdağ’da gerçekleşecek toplantı hakkında bigi vermeye devam eden İl Başkanı Özcan, Bakan Pakdemirli'nin şehri ziyareti ile birlikte kentimizin gelecek tarım ideallerinin de değişeceğini söyledi. Bu fırsatı iyi değerlendirerek önemli kazanımlar elde edilebileceğinin altını çizen İl Başkanı Özcan, Bakan Yardımcısı Aksu’u ziyareti sırasında karşılıklı bilgi alış verişinde bulunduklarını ve tarım adına öncelikli olarak nelerin yapılması gerektiği hakkında konuştuklarını sözlerine ekledi.

“TARIM İÇİN SÖYLENEMEYENLERİ SÖYLEYECEĞİZ”

 “Çiftçimizi önemsiyoruz” diyen İl Başkanı Özcan, Tekirdağ tarımı adına bugüne dek söylenemeyenleri söylemek istediklerini kaydetti. Sektöre uzak biri olamadığını ve Ziraat Mühendisi olduğunu vurgulayan İl Başkanı Özcan, “Hayvancılığın yanı sıra Gıda sanayinde de etkin işler yapan biriyim. Sektör sorunlarını yerel dinamikler eşliğinde ve tane tane anlatmak eski problemleri problem olmaktan çıkarmak, tarımda bu bölgede dünya ile rekabet noktasında yeni şeyler söylemek ve konuşmak istiyoruz. Yakın zamanda iki şey noksan olacak. Protein ve enerji. Protein kısmı ile ilgili yapılması gerekenleri bu şehirde ıskalamayacağız. Bunu hep birlikte yapacağız. İnsanımıza ve tecrübelerine güveniyoruz. Onlar da bize güvensinler.” diyerek açıklamasını bitirdi.

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10