Kaymakam Abban: İstiklal Marşı'nı sevmek, ülkemizi sevmektir

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Çerkezköy 11.03.2020 14:16:00 0
Kaymakam Abban: İstiklal Marşı

Kaymakam Atilla Selami Abban mesajında "Şanlı bayrağımız ve onun istiklalini ebedileştiren İstiklal Marşı, hiç kuşku yok ki yüce Türk ulusunun ruhunu, tarihini, bağımsızlık sevdasını, ülkü ve ideallerini yansıtan ve aziz Türk milleti var oldukça nesiller boyunca yüreklerde hissedilerek coşkuyla okunacak bir ulusal marştır. Devlet olmanın esası, o devletin mensuplarının kendine has dilinin, dininin gelenek-göreneğinin, bayrağının ve marşının olması zorunludur. Bunların ortaya çıkması uğruna mücadele edenlerin destanlaşan hayatlarının konu edildiği şiirler yazılır. Bunların en iyisi de o milletin milli marşı kabul edilir" ifadelerine yer verdi.

"BAĞIMSIZLIĞIMIZA SAHİP ÇIKMAKTIR"

İstiklal Marşı'nı anlayabilmek ve onun ruhunu kavrayabilmek için, öncelikle Mehmet Akif Ersoy'u çok iyi tanımak gerektiğini kaydeden Abban "  Onun tüm benliğinde muhafaza ettiği "vatan sevgisini, milli mücadele ruhunu, Allah inancını" bilmek ve bu yüce duygularla ortaya çıkan "vatan, ulus ve hürriyet" kavramlarını damarlarımızda dolaşan o asil kanda hissetmemiz gerekir. Vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının en güzel ifadesi olan istiklal marşımızı bize armağan eden milli şairimizdir Mehmet Akif Ersoy... Kara günlerimizin göstergesi, kahramanlık destanımız, heybetli kimliğimiz, yurt severlik ve özgürlük aşkımız İstiklal Marşı ve milletimizin sinesinden çıkarak onun acılarını, umutlarını kararlılığını abideleştiren vatan evladıdır Mehmet Akif... İstiklal Marşı'nı sevmek, ülkemizi sevmektir, İstiklal Marşını coşkuyla söylemek, ülkemize sahip çıkmaktır, İstiklal Marşı'nı vakur bir şekilde okumak, bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır. Bağımsızlığımıza sahip çıkmak ise, onurumuza sahip çıkmaktır. İstiklal Savaşı'nın elemli ve buhranlı günlerindeyiz. İzmir gitmiş, Bursa düşmüş, Afyon kaybedilmiş. Düşman orduları, Türk yurdunun her yanına sokulmuş, Türk milleti tarihinin en karanlık günlerini yaşamaktadır. Anadolu iç isyanlarla karşı karşıyadır. Kurtuluş Savaşı sürmektedir. Milli ve manevi değerlerimiz tehlikededir. O sıkıntılı günleri geride bıraktık ama dış sorunlar, bölücü terör, ekonomik, ekolojik, küresel sorunlar varlığını sürdürürken; toprağın vatan olabilmesi için millet, milletin de devamlılığı için devletin olması kaçınılmaz bir zorunluluktur” dedi.

"FEDAKARLIKLAR YAPTIĞIMIZIN BİR GÖSTERGESİDİR"

Abban, "Bizler şu anı yaşayanlar olarak geçmişin mirasını ve geleceğin emanetini taşıyoruz. Geçmişte yaşayanlar şanlı atalarımız, şehit dedelerimiz bize bu güzel vatanı miras bıraktı. Bizler de gelecek nesillere bu kutsal emaneti en güzel şekilde taşımalıyız. Unutmamalıyız ki omuzlarımızda geleceğin sorumluluğu vardır. Bu sorumluluğu taşımak öyle kolay değildir. Çalışmak ister, fedakarlık ister. Bizden sonra gelecek nesillere güçlü ve gelişmiş bir ülke bırakmak, geçmişin mirasını geleceğe emanet olarak taşımak için çok çalışmalıyız. Akif: "0 şiir bir daha yazılamaz. Onu kimse yazamaz. Onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. 0 şiir artık benim değildir. 0 milletin malıdır." diyerek bu durumu ifade etmiştir. Yine İstiklal Şairimizin "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" diye dua etmesi o günlerin, hissiyatımızda ne kadar derin yaralar açtığının ve istiklalimizi kazanmak için ne büyük fedakarlıklar yaptığımızın bir göstergesidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz ve İstiklal şairimiz merhum Mehmet Akif'i şükran ve minnetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun” diye konuştu.

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10