Bir dokundu bin ah işitti

Yurt gezilerini Saray, Kapaklı ve Çerkezköy'de devam ettiren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener esnafa bir dokundu bin ah işitti. Esnafın kira, elektrik, doğalgaz ve artan hammadde giderleri karşısında ciddi s

Çerkezköy 12.03.2020 18:23:00 0
Bir dokundu bin ah işitti

Tekirdağ programı kapsamında Saray, Kapaklı ve Çerkezköy'e çıkarma yapan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gerçekleştirdiği ziyaretlerde esnafın ve vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

 

 

ESNAFI DİNLEDİ

 

Tekirdağ gezilerine sabah saatlerinden Saray'da başlayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener saat 13.30'da Kapaklı'ya geldi. Burada bir saat boyunca Pınar Bulvarında esnafı ziyareti gerçekleştiren Akşener esnafa bir dokundu bir ah işitti. Esnaf ziyaretinin ardından Kapaklı İlçe Teşkilatına geçen Akşener, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

 

PAZAR ESNAFINI GEZDİ

 

Kapaklı'dan ayrılan Akşener ardından karayolu ile Çerkezköy'e geçti. Ziyarete Çerkezköy Kapalı Pazar yerini gezerek başlayan Genel Başkan Meral Akşener ve beraberindeki heyete Çerkezköy Belediye Başakanı Vahap Akay, Çerkezköy İYİ Parti İlçe Başkanı Yasemin Erseçkin ve ilçe yönetimi eşlik etti. Pazar ziyaretinde esnafın derdini dinleyen Genel Başkan Meral Akşener daha sonra Çerkezköy İYİ Parti İlçe Teşkilatı binasına geldi. Burada da İYİ Parti İlçe Teşkilatı ile parti üyeleri ve vatandaşları dinledi.

 

“ESNAF GERÇEKTEN PERİŞAN”

 

İlçe teşkilatında parti temsilcileri ve vatandaşla bir araya gelen Genel Başkan Meral Akşener, sözlerine “Rumeli göçmeni bir ailenin çocuğu olarak Trakya’yı iyi bildiğimi iddia eden bir insanım.” Diyerek başladı. Trakya bölgesinin göreceli olarak, ekonomik açıdan gelir seviyesi yüksek ve daha düzgün geliri olan yerler olarak bildiğini ancak öyle olmadığını düzenlediği gezileri sayesinde gördüğünü söyledi. Akşener, “Ben böyle bir şey görmedim kardeşim. Şoktayım. Esnaf gerçekten perişan, alım gücü çok düşmüş, işsizlik hat safhada, üniversite mezunu genç işsizliği çok fazla ve ben gezilerime göreceli olarak ekonomik durumu daha iyi yerlerde geziyorum. Henüz Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve İç Anadolu’yu gezmeye başlamadım. Eğer buralar böyleyse oralar kim bilir nasıldır ve kimse farkında değil. Bu işin bu kertede olduğunun kimse farkında değil.  Biz propaganda için gezmediğimiz için insanlar gerçekten derdini söylüyor. Durum düşündüğümüzden vahim ama el atılmadığı takdirde gerçekten yapısal reformlar, ekonomiye yönelik bir ciddiyet gelmediği takdirde bu işsizlik oranı artacak.” Diye konuştu.

 

 

“GERÇEK GÜNDEM BAMBAŞKAYMIŞ”

 

Akşener açıklamalarında koronovirüse de değinerek “Birde bu korona virüs işi var. Türkiye’de salgın haline dönerse o alışveriş işini biraz daha düşürür. Ekonomiyi biraz daha yavaşlatır. Böyle bir sistemin içerisinde istihdam azalır. Özellikle küçük ve orta ölçekli esnaflar açısından söylüyorum. İnanın şaşkınım bu kadar beklemiyordum. Bunun üzerine hep beraber girmeliyiz. Gerçek gündem bambaşkaymış. İki ayda 6 il gezdim ve bana şu ana kadar bir kişi bile ‘Fetö’nün siyasi ayağı kimdir? Kimin ayağı kokuyor kimin ki kokmuyor’diye soran olmadı. Yukarılarda kocaman kocaman rüzgarlar esiyor ama bir kişi bana derdinin dışında bir şey sormadı. Benim çocukluğumda fukaralık diye bir kavram vardı. Bugünlerde aynen öyle.” dedi.

 

“BUNUN ALTINI ÇİZE ÇİZE GİTMEK ZORUNDAYIZ”

 

İl ve ilçe gezilerinde vatandaşları dinleyerek sorunlarını grup konuşmalarında yer vererek meclise taşımayı amaçladığını kaydeden Akşener, gerçek gündemin ne olduğunu bu gezilerde gördüğünü söyledi. Vatandaşların sorunlarını anlatmasının ardından Akşener, elektrik faturalarının iki katı gelmesinin, üniversite mezunu gençlerin iş bulamamasının gerçek gündem olduğunu sözlerine ekledi. Akşener, “Bunun altını çize çize gitmek zorundayız. Ama bir anda bambaşka bir gündem oluşuyor. Sayın Kılıçdaroğlu’na bir özel olarak sürekli çerçeveleme yapılıyor. Mecbur kalıyorsunuz ona cevap vermeye. Bakın bizden istenen bu. En sonunda da bir dedikodu düzeneği oluyor tepede. Ben bunu hepimiz adına kopartmaya çalışıyorum. Ben eski bir politikacıyım. Gerçek gündem üzerinden yürümeyen siyasetçiyi çarpardı seçmen. Çok uzun bir zamandır kutuplaşma üzerinden yürüttü arkadaşımız bu işi. Bu tuzağı bozacağız inşallah.” diye konuştu.

 

 

“BUNA HEP BİRLİKTE SEBEP OLDUK”

 

“Rekabetin ortadan kaybolduğu bir dönemden geçiyoruz” diyen ve ülkenin siyaset yapma şekli hakkında konuşan Akşener, “Buna hep birlikte sebep olduk. Kutuplaşma siyaseti içerisinde rekabet siyaseti ortadan kalktı. Seçmen veli nimet olmaktan çıktı. değerler üzerinden bir kutuplaşma herkesin işine geldi.” ifadelerini kullandı.

 

Haber/Faik Onur KAYA-Duygu KÖSEOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10