11 İlçe örgütünden AK Partili'li Ali Aras'a kınama

Kapaklı Belediye Meclis üyesi AK Partili Meclis Üyesi Ali Aras'ın CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak'a yönelik hakaret içerikli paylaşımına tepkiler sürüyor. C

Çerkezköy 12.03.2020 18:49:00 0
11 İlçe örgütünden AK Partili

Kapaklı Belediyesi AK Partili meclis üyesi Ali Aras’ın sosyal medyada CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak hakkında hakaret içerikli yorum yapmasına CHP örgütlerinden tepki yağdı.

 

MUSTAFA ÇETİN ÖZÜR DİLEMİŞTİ

 

Kapaklı Belediyesi AKP’li Meclis Üyesi Ali Aras’ın CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’a hakaret içeren bir paylaşımda bulunmasının ardından CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz ve partililer Aras'a sert tepki gösterirken, Kapaklı Belediyesi AKP’li Meclis Üyesi Ali Aras’ın, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’a ettiği hakaretler Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda da gündeme geldi. Konu hakkında söz alan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Ben, bu paylaşımın Kapaklı’dan yapılması sebebiyle öncelikle üzüntümü ifade etmek istiyorum. İlim adına da yapılan bu hakareti kınıyorum. İlçemde yapılmış olmasından dolayı kınıyorum. Grubum adına da özür diliyorum" dedi.

 

ORTAK AÇIKLAMA YAPILDI

 

Aras’ın Öztrak’a hakaret etmesinin ardından CHP Tekirdağ İl Teşkilatı, 11 ilçe teşkilatı ile birlikte bir duyuru yayınlayarak Aras hakkında hukuki süreç başlatılacağını ifade etti. Ortak açıklamada"AKP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Ali Aras tarafından, Genel Başkan Yardımcımız ve Parti Sözcümüz Sayın Faik Öztrak'ın gerçek olan ve basında da işlenen bir konu hakkındaki açıklamasına terbiye dışı bir yorum yapılmıştır.  Sayın Faik Öztrak, geçmişi itibari ile devletimizin çok önemli bir kurumu olan Hazine Müsteşarlığında müsteşar olarak başarılı çalışmalar yapmış, ayrıca NATO Parlamenter Asamblesi Ekonomi ve Güvenlik Komitesi Transatlantik Ekonomik İlişkiler Alt Komitesi Başkanı olarak Kasım 2017 tarihinden itibaren devletimizi temsil etmektedir. Belediye Meclis Üyeliği, yetki ve sorumluluklarını bilen üyeler için onurlu bir demokrasi görevidir. Meclis üyeleri bulundukları yerlerin gelişimine, halkın refahına ve yaşam düzeyinin yükseltilmesine yaptıkları katkılarla daima hatırlanacaklardır. Ancak tüm görevler gibi bu görevin de ciddiye alınması, meclis üyelerinin kendilerine görev, yetki ve sorumluluk yükleyen mevzuatı bilmeleri ve bu mevzuata uygun olarak görevlerini yerine getirmeleri gerekmektedir. Bu denli önemli bir göreve getirilen bir kişinin sorumsuzca ve son derece yakışıksız söylemi elbette karşılıksız kalmayacak olup, hukuki işlemler derhal başlatılacaktır. CHP İl Örgütü olarak anılan şahsı şiddetle kınıyoruz" dedi.

 

Haber/Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10