57. Alay Malkara'da düzenlenen törenle uğurlandı

57. Alayı anmak ve Çanakkale ruhunu yaşatmak amacıyla Tekirdağ Valiliği önünden başlayıp, Çanakkale Şehitliği'nde sona erecek Geleneksel 57. Alay Yürüyüş'ünü gerçekleştiren 57.

Tekirdağ 16.03.2020 13:17:00 0
57. Alay Malkara

57. Alay’ı uğurlama programına, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Özer, Ersin Kaçar, Belediye Meclis Üyesi Nuran Başkütük, gaziler, vatandaşlar ve 57. Alay yürüyüşçüleri katıldı.

 

“ŞANLI TÜRK BAYRAĞIMIZ İLELEBET DALGALANACAKTIR”

 

Şehitlik Parkı’nda konuşma yapan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, 57. Alay Yürüyüş Komitesi’ne bu ruhu yaşattıkları için teşekkür ederek konuşmasına başladı. Başkan Yurdakul, “Bugün 57. Alay Yürüyüş Komitesini Malkaramızdan uğurluyoruz. 57. Alay ruhunu, Türk milletinin karakterini yansıtan 57. Alay’ın coşkusunu bizlere yaşattığınız için tekrardan hepinize teşekkür ederim. Çanakkale Savaşı'nda verdikleri mücadele ve yaptıkları fedakârlıklardan dolayı 57. Alay'da yer alan tüm kahramanlarımıza minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Vatanımızın bir karış toprağına canlarını gözlerini kırpmadan feda eden tüm şehitlerimizden Allah razı olsun. Şanlı Türk Bayrağımız Çanakkale Savaşı kahramanlarının fedakârlıkları sayesinde ilelebet dalgalanacaktır. 57. Alay’ın kahramanlarını bir kez daha saygıyla anıyorum. Ruhları şad, mekânları cennet olsun.” şeklinde konuştu.

 

ÇANAKKALE’YE GİTMEK İÇİN KEŞAN’A UĞURLANDILAR

 

Şehitlik Parkı’nda gerçekleştirilen programdan sonra 57. Alay Yürüyüş Komitesi Şehitlik Caddesi boyunca kortej yürüyüşü yaparak Atatürk Anıtı önüne geçti. Burada yapılan konuşmaların ardından tüm şehitler ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra 14 Kasım Caddesi ve Şehit Temizer Caddesi güzergâhından geçen 57. Alay Yürüyüş Komitesi, Çanakkale'ye gitmek üzere Keşan istikametine doğru uğurlandı.

Haber/ Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10