Bozdağ: Fahiş fiyatlara karşı harekete geçtik  

Son günlerde koronavirüsü fırsat bilerek bazı esnaflar tarafından haksız fiyat artışı yapıldığı yönünde duyumlar aldıklarını açıklayan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan?

Çerkezköy 16.03.2020 14:44:00 0
Bozdağ: Fahiş fiyatlara karşı harekete geçtik  

Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünya ülkelerine yayılan korana virüs hastalığının ülkemizde de görülmesi nedeniyle, kolonya, maske, dezenfektan, ürünlerinin yanı sıra makarna, un, şeker gibi gıda maddelerinin ücretlerinde fahiş fiyatlar uygulandığına dair duyumlar aldıklarını belirtti. Başkan Ali Bozdağ, oda olarak fahiş fiyatlarla vatandaşları mağdur etmeye çalışanlara yönelik odanın tüm birimleri ile harekete geçtiklerini söyledi.

 

“ŞİKAYETLERİ TEK TEK DEĞERLENDİRİYORUZ”

 

Başkan Ali Bozdağ konu ile ilgili açıklama yaparak “Bilindiği üzere bir süredir tüm dünyayı kasıp kavuran ve ülkemize de sıçrayan yeni korona virüs Hastalığı ile mücadele kapsamında bazı gıda maddeleri, hijyen ürünleri ve tıbbi malzemeler gibi ürünlere talebin artması nedeniyle bazı firmaların ve işyerlerinin haksız fiyat artışı ve stokçuluk yaptığına dair bizlere şikayetler geliyor. Biz bu tür şikayetleri tek tek değerlendiriyoruz. Bununla ilgili Ticaret Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere tüm devlet kurumları ciddi tedbirler almaktadır. Bizler de Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak ürünlerde haksız fiyat artışı yapan firmalara ve esnaflara yönelik tüm disiplin mekanizmalarımızı çalıştırarak bu haksızlıkları yapan firmalara hak ettikleri cezayı vereceğimizi tüm kamuoyuna duyuruyoruz.” dedi.

 

“TEDBİRLERİ UYGULAMAYA DAVET EDİYORUM” 

 

Vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacaklarını vurgulayan Başkan Bozdağ, fahiş fiyatlara ürün satanlara yasal işlem uygulanacağına dikkat çekti. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tedbirlere uymaları konusunda vatandaşları uyaran Başkan Bozdağ, “Devletimiz bu konuda gerekli tüm tedbirleri ivedilikle uygulamaktadır. Vatandaşlarımızın da bu konuya hassasiyetle yaklaşmasını, belirtilen önlem ve tedbirleri uygulamaya davet ediyorum.”  diyerek açıklamasını tamamladı.

 

Haber/Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10