Sarıkurt: 115 personelimiz izne ayrıldı

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt tarafından yapılan yazılı açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'de de görülen koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler k

Çorlu 17.03.2020 12:26:00 0
Sarıkurt: 115 personelimiz izne ayrıldı

Başkan Sarıkurt yayınladığı yazılı açıklamada vatandaşları mecbur kalmadıkça kalabalık ortamlara girmemesi konusunda uyardı. Koronavirüs (Covid-19) salgınının tüm dünyayı etkisi altına aldığını ifade eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurumların ve uzmanların açıklama ve uyarılarını yakından takip ettiklerini dile getirdi.

İDARİ İZİNLİ OLACAKLAR

Cumhurbaşkanlığı genelgesine göre izine ayrılan personeller hakkında bilgi veren Başkan Sarıkurt, "Çin’in Vuhan kentinden dünyaya yayılan Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 13 Mart 2020 tarihli ve 31067 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2020/2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında Çorlu Belediyesi'nde çalışan 3'ü hamile, 17'si 60 yaş ve üstü, 49'u kronik hastalığa sahip, 42'si engelli ve 4'ü yasal süt izni kullanan toplam 115 personelimiz 16 Mart 2020 tarihinden itibaren 12 gün süreyle idari izinli, 0-12 yaş arası çocuğu olan 34 kadın çalışanımız talepleri doğrultusunda yıllık izinlerinden kullanmak suretiyle izinli sayılacaklardır." açıklamasını yaptı.

“HALKIMIZIN ANLAYIŞINA SIĞINIYORUM”

İzne ayrılan belediye personellerinden dolayı çalışan sayısında önemli bir azalma olduğunu bu nedenle belediyenin hizmetlerinde aksamalar yaşanabileceğini hatırlatan Başkan Sarıkurt, "Belediyemizde çalışan hamile, yasal süt izni kullanan, engelli çalışanlarımız ve 60 yaş üstü personelimizin Cumhurbaşkanlığı ve bağlı müdürlükler tarafından izinli sayılmaları nedeniyle personel sayımızda önemli oranda azalma yaşandı. Hizmetlerimizin aksamaması için görevli personelimizin ellerinden gelen çabayı en üst düzeyde göstereceklerine yürekten inanıyorum. Meydana gelebilecek aksaklıklar konusunda halkımızın affına sığınarak gösterecekleri özveri için kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

VATANDAŞLARI UYARDI

Başkan Sarıkurt, koronavirüs konusunda vatandaşları tedbir almaları konusunda uyararak "Vatandaşlarımızın özellikle kurallara riayet etmeleri gerekiyor. Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere uzmanların uyarılarını takip ederek kişisel temizlik tedbirlerinizi mutlaka alın. Mecbur kalmadıkça kalabalık ortamlara girmeyin. Sağlık Bakanlığımızın açıkladığı koronavirüse karşı 14 kuralı mutlaka uygulayın." dedi. Çorlu Belediyesi’nin koronavirüs salgınına karşı her türlü önlemi aldığını belirten Başkan Sarıkurt, ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmalarının şehir genelinde hızla başlatıldığını söyledi.

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10