Tekirdağ'da Çanakkale Zaferi kutlandı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında Tekirdağ Tarihi Valilik Binası Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Çelenk sunumu ile başlayan tören saygı duruşu ve ?

Tekirdağ 18.03.2020 13:53:00 0
Tekirdağ

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kutlama programlarının dünyayı ve ülkemizi tehdit eden korona virüsü salgın hastalığı nedeniyle iptal edilmesiyle Tekirdağ Tarihi Valilik Binası Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törene, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın'ın yanı sıra kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

 

ATATÜRK ANITI’NA ÇELENK SUNULDU

 

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 105. yıl dönümü için düzenlenen programda Atatürk Anıtına, Valilik Makamı, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın çelenkleri sunuldu. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Vali Aziz Yıldırım şeref defterini imzaladıktan sonra çelenk sunma töreni sona erdi.

 

 

VALİ YILDIRIM’IN ŞEREF DEFTERİ NOTU

 

Şehitlik Özel Defterine Vali Yıldırım şu notu düştü: “Aziz ve Kahraman Şehitlerimiz; vatanımızın korunması,  istiklalimiz, istikbalimiz ve hürriyetimizin sembolü olan ay-yıldızlı bayrağımız uğrunda göğsünüzü siper edip, canlarınızı feda ederek, bu aziz toprakları kanlarınızla suladınız.  Siz Aziz Şehitlerimizin hem Allah indinde hem de Yüce Türk Milletinin bağrındaki manevi hatırası, daima en yüksek iftiharla yâd edilecektir. Şüphe yok ki; sizlerden aldığımız güç, azim ve kararlılıkla, rengini kanlarınızdan alan Şanlı Türk Bayrağı sonsuza kadar gök kubbede özgürce dalgalanacak, vatan toprağımız son nefer, son nefes ve son damla kana kadar aynı cesaret ve kararlılıkla muhafaza edilecektir.”

 

“SİZLERE MİNNETTARIZ, RUHUNUZ ŞAD OLSUN”

 

Vali Yıldırım’ın şeref defterine düştüğü notun devamında ise “18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Savaşının 105. Yılı münasebetiyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü,  dinimiz, vatanımız, namusumuz için bir an bile düşünmeden canını feda eden siz aziz şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Sizlere minnettarız, ruhunuz şad olsun.” ifadeleri yer aldı.

 

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10