Semt pazarında maske, eldiven ve dezenfektan dağıtıldı

Ergene Belediyesi korona virüsü ile mücadele kapsamında Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel'in de katılımı ile semt pazarındaki pazarcı esnafına ve pazarda alış veriş yapan vatandaşlara dezenfekta

Ergene 20.03.2020 15:38:00 0
Semt pazarında maske, eldiven ve dezenfektan dağıtıldı

Dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan korona virüsüne karşı Ergene’de tedbirler arttırıldı. İlçe genelinde dezenfeksiyon ve temizlik çalışmaları ile bilgilendirme çalışmalarını sürdüren Ergene Belediyesi, bu kez de Belediye Başkanı Rasim Yüksel ile belediye personeli Yeşiltepe Mahallesi’nde kurulan semt pazarında pazarcı esnafına ve pazarda alış veriş yapan vatandaşlara dezenfektan, eldiven ve maske dağıttı.

“SALGINA KARŞI ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Vatandaşa maske, eldiven ve dezenfektan dağıtımı sırasında salgına karşı alınacak tedbirlerin önemine dikkat çeken Başkan Rasim Yüksel, “Ergene Belediyesi olarak halkımızın yoğun kullandıkları alanların tamamında dezenfektan çalışmalarımız sürüyor, yine bunun yanı sıra okullarımız, otobüs duraklarımız, çöp konteynırlarımız, ibadethanelerimiz, çocuk parklarımız, mahalle muhtarlıkları, cadde ve sokaklarımız hummalı bir şekilde belirlenen programlar dahilinde dezenfekte ediliyor” açıklamasını yaptı.

“DİĞER SEMT PAZARLARINDA DAĞITIM YAPILACAK”

Korona virüsünün yakın temas sonucu bulaştığını, vatandaşların da önlem almalarına yardımcı olmak için dezenfektan, maske ve eldiven dağıttıklarını belirten Başkan Rasim Yüksel, “Önümüzde ki günlerde Ergenemizde kurulan diğer semt pazarlarında esnafımıza, vatandaşlarımıza maske, eldiven ve dezenfektan dağıtımına devam edeceğiz. Ergene Belediyesi olarak ilçemizde korona virüsüne karşı gerekli tedbirlerimizi aldık. Halkımızda kendi içinde hijyen kurallarına uyarak korona virüsüne karşı önlemini almalı. Vatandaşlarımız sık sık ellerini yıkamalı, gözlerine, burnuna ve ağıza yıkanmamış ellerle dokunmaktan kaçınmalı, ateş ve öksürüğü olan insanlarla temastan uzak durmalı, bulundukları ortamları sık sık havalandırmalı, tokalaşma sarılma gibi yakın temaslardan kaçınılmalılar” diye konuştu.

VATANDAŞLAR TEŞEKKÜR ETTİ

Pazarcı esnafı ve vatandaşlar ise korona virüsü salgını nedeniyle market ve eczanelerde bulmakta zorluk çektikleri maske, eldiven ve dezenfektanların Ergene Belediyesi tarafıdan ücretsiz dağıtmasından dolayı memnuniyet duyduklarını belirterek teşekkür etti.


0282 726 91 91
0282 747 65 10