Tabip Odası: Kendinizi sosyal izolasyona alın

Tekirdağ Tabip Odası tarafından Koronavirüsü salgını ile ilgili yapılan açıklamada, dünyayı etkisi altına alan bir pandemi ile karşı karşıya olduğumuza dikkat çekilerek vatandaşlara; "Toplu

Tekirdağ 23.03.2020 13:59:00 0
Tabip Odası: Kendinizi sosyal izolasyona alın

Koronavirüsüne salgınına karşı ülkemizde mücadele sürerken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın son açıklamasındaki verilere göre toplam 20 bin 345 test yapıldı, bin 236 tanı kondu, hepsi yaşlı 30 hasta yaşamını yitirdi. Ülkemizi etkisi altına alan koronavirüsü salgını ile ilgili Tekirdağ Tabip Odası Başkalığı tarafından yazılı açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada Covid 19 pandemisi ile karşı karşıya olduğumuza vurgu yapılarak Dünya Sağlık Örgütü tarafından Koronavirüsü kaynaklı Covid-19 hastalığı için 11 Mart tarihinde Pandemi duyurusu yapıldığı belirtildi.

“YURTTAŞLARA DA ÖNEMLİ BİR GÖREV DÜŞÜYOR”

Açıklamada pandeminin aslında salgın anlamına geldiği ve salgından en önemli farkının ise hastalığın tüm dünyaya yayılması demek olduğu aktarıldı. Tekirdağ Tabip Odası’nın yayınladığı açıklamada “Pandemiye neden olan hastalık etkeni Covid-19 olarak adlandırılan Yeni tip Corona virüs.  Covid-19, ülkemize de girdi, Resmi rakamlara göre ülkemizde bin 236 kişi Covid-19 pozitif tanısı aldı. Virüsle karşılaşan ülke deneyimleri bize gösteriyor ki, virüs ile karşılaşmış kişilerin yüzde 80’i bu hastalığı belirtisiz ya da hafif belirtilerle atlatıyorlar. Yaşlı ve kronik hastalığı olan kişiler ise özellikle risk grubunda. Bu salgınla mücadelede Sağlık Bakanlığı ve sağlık çalışanlarının yanı sıra tüm yurttaşlara da önemli bir görev düşüyor.” denildi.

“VATANDAŞLARI GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

Vatandaşlara sorumluluk almaları için çağrı yapılan açıklamanın devamında “Bu salgının ülkemizde daha da büyümemesi için vatandaşlarımızın gerekli toplumsal sorumluluğu yerine getireceğine inanıyoruz ve tüm vatandaşlarımızı göreve davet ediyoruz. Bu görev; sosyal izolasyon yani, EVDE KALMAK. Çünkü virüs ile enfekte bir kişi bu virüsü üç kişiye bulaştırabiliyor. Her dışarı çıktığımızda, kalabalık ortamda bulunduğumuzda ya da toplu taşıma kullandığımızda virüsü alma ya da bulaştırma riskimiz artıyor. Virüs ile enfekte olan kişiler sağlıklı görünebilir ve bize virüsü bulaştırabilirler. Evde kalma ve sosyal mesafe kurallarına uyma ile vakaların ani artışını yani salgının tepe noktasını azaltmak istiyoruz. Ancak bu şekilde sağlık hizmetleri ve sağlık çalışanları bu artan yükün altından kalkabilecektir.” ifadelerine yer verildi.

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10