Çerkezköy'de otobüs seferlerine korona etkisi 

Dünyada 195 ülkeyi ve Türkiye'yi etkisi altına alan Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından alınan il, ilçelerdeki tüm şehir içi ve şehirlerarası

Çerkezköy 25.03.2020 15:38:00 0
Çerkezköy

Ülkemizde Koronavirüs salgının önlenmesine yönelik İçişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın aldığı kararlar doğrultusunda yayınlanan genelge ile şehirlerarası ve şehir içi yolcu taşımacılığında ek önlemler alındı. Bu karar sonrasında Çerkezköy’de yolcu taşımacılığı yapan firmaların dükkanlarını kapattığı görüldü. İçişleri Bakanlığı’nın aldığı önlemler kapsamında il, ilçelerdeki tüm şehir içi ve şehirler arası çalışan toplu taşıma araçları (şehirler arası yolcu otobüsleri dahil) araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50'si oranında yolcu kabul etmeye başladı. Araç içindeki yolcuların oturma şekli de yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde düzenlenmeye başlandı. Yeni alınan bu karar, Çerkezköy Otobüs Terminali’nde şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan firmalarını da etkiledi. Çerkezköy’de yolcu taşımacılığı yapan firmalar Çerkezköy Terminali’ndeki dükkanlarını kapattı ve otobüs seferlerine ara verdi.

BİR FİRMA SEFERLERE DEVAM EDİYOR

Çerkezköy’de şehir içi ve şehir dışı otobüs seferleri ile yolcu taşımacılığı yapan birçok firma, Çerkezköy Otobüs Terminali’ndeki dükkanlarını kapatarak yolcu taşımacılığına ara verirken bunların arasında sadece Kale Seyahat firmasının seferlerine devam ettiği görüldü. Yaşanan bu durumla ilgili Kale Seyahat Firması yetkilisi Bekir Bağcı, ulaşım firmaları olarak koronavirüs salgınından olumsuz etkilendiklerini belirtirken yolcuların mağdur olmaması amacıyla otobüs seferlerini sürdürmeye çalıştıklarını ifade etti.

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLARA BİLET SATIŞI YOK

Yolcu taşımacılığına getirilen yeni düzenlemeler kapsamında ‘sosyal mesafeyi’ korumak için sadece cam kenarı koltuklar için bilet kestiklerini kaydeden Bağcı, araçlarda yolcu sayısını ise yüzde 50 azalttıklarını döyledi. Bağcı, düzenledikleri otobüs seferleri hakkında ise “Kale Seyahat olarak sadece İstanbul Esenler Otogar’a seferlerimiz devam ediyor. Ankara, İzmir, Aydın, Nazilli, Bursa, Denizli, Çanakkale, Zonguldak, Kayseri, Kırıkkale gibi uzak yol seferlerimizi iptal ettik” bilgisini verdi. Saat başı İstanbul Esenler Otogarı’na sefer düzenlediklerini de söyleyen Bağcı, araçların içerisinde tüm önlemleri aldıklarını, yolculara maske dağıttıklarını ve İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda 65 yaş üstü vatandaşlara bilet satışı yapmadıklarını dile getirdi.

Haber / Duygu KÖSEOĞLU

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10