Marmaraereğlisi'nde sokak hayvanları unutulmadı

Marmaraereğlisi Belediyesi, dünyanın ve ülkemizin Koronavirüs salgını nedeniyle geçirdiği bu zor süreçte aldığı tedbirlerle virüse karşı mücadeleyi sürdürürken dışarıda besin bulmakta

Marmara Ereğlisi 27.03.2020 12:19:00 0
Marmaraereğlisi

Küresel sağlık krizi haline gelen ve halk sağlığını tehdit eden Koronavirüs salgın hastalığından korumak için ‘Evde Kal’ çağrılarına uyan vatandaşların ve devlet tarafından alınan tedbirler kapsamında birçok işletmenin kapanması dolayısıyla sokak hayvanlarının beslenmeleri aksamaması amacıyla Marmaraereğlisi Belediyesi, can dostlara mama ve su dağıtımı yapıyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Hayvan Koruma Birimi ekipleri, yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için belirlenen noktalarda düzenli olarak besleme çalışması yapıyor.

“SİZ EVDE KALIN BİZ SİZE GELİRİZ”

Bu zor süreçte belediye olarak üstlerine düşen sorumlulukları kararlılıkla sürdürdüklerini belirten Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata “Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan Koronavirüsle mücadelemiz sürüyor. Dezenfekte çalışmalarımız tüm hızıyla devam ederken, halkımıza ‘Evde Kal’, ‘Siz evde kalın biz size geliriz’ çağrılarında bulunarak, zabıta personelimiz ile 65 yaş üstü vatandaşlarımızın evlerinden çıkmalarına gerek kalmadan ihtiyaçlarını gideriyoruz.” dedi.

EVLERİNİZİN ÖNÜNE BİR KAP SU VE MAMA BIRAKIN”

Öte yandan sokak hayvanlarını unutmadıklarını vurgulayan Başkan Hikmet Ata, “Vatandaşlarımızın evden çıkmayarak mücadeleye destek verdikleri bu günlerde sokaklarda bir başına kalan canlarımızı da unutmuyoruz. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Hayvan Koruma Birimi ekibimiz ile veteriner hekimimiz görevinin başında ve sokak hayvanlarına olan hizmetini sürdürüyor. Bölgemizde bulunan parklardaki mama ve su kaplarını kontrol ederek sık sık dolduruyor. Belirlediğimiz noktalarda düzenli olarak besleme çalışması yapıyor. Sokak canlarımızın hayata tutunmaları için tüm imkanlarımızı kullanıyoruz. Birlikte üstesinden geleceğimiz bu zor günlerde değerli hemşehrilerimde evlerinin önüne bir kap su ve mama bırakarak sokak hayvanlarımızın yaşam mücadelesine bizimle birlikte destek olabilirler. Unutmayalım, bu zor günlerin üstesinden hep birlikte geleceğiz.” açıklamasını yaptı.

Haber/Cengizhan KÜPELİOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10