Çorlu Zabıtası semt pazarında bilgilendirme yaptı

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede kurulan Çorlu Belediyesi Kapalı Pazar Yeri'nde, Ticaret Bakanlığı'nca Koronavirüs salgın hastalığına karşı mücadele kapsamÄ?

Çorlu 27.03.2020 14:37:00 0
Çorlu Zabıtası semt pazarında bilgilendirme yaptı

Semt pazarında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Koronavirüs ile mücadele kapsamında Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü tarafından 81 il valiliğine gönderilen talimat doğrultusunda Zabıta ekiplerinin, yaş sebze ve meyve satışlarının perakende satışlarını denetlediklerini, ayrıca ekiplerinin tüketicileri de market, manav ve pazar yerlerinde ambalajsız yaş sebze ve meyvelerin seçilerek alınamayacağı konusunda bilgilendirdi.

“EKİPLERİMİZ KARARLILIKLA TEDBİRLERİ UYGULUYOR”

Başkan Sarıkurt yaptığı açıklamada, "Dünya genelinde insan hayatını tehdit eden, Koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele amacıyla Ticaret Bakanlığı tarafından yaş sebze ve meyvelerin toptan ve perakende satışına yönelik bir takım tedbirler alındı. Tedbirler kapsamında, virüsün yayılmasını önlemek amacıyla market, manav ve pazar yerlerinde ambalajsız satılan yaş sebze ve meyveler tüketicilerce seçilmeden, satıcılarca gerekli hijyen koşullarına dikkat edilerek satışa sunulacak. Yine Belediye ekiplerimizce pazar yerleri ile toptancı hallerinde dezenfeksiyon çalışmaları ihmal edilmeyecek, gerekli ve yeterli hijyen önlemleri alınarak pazar yerlerinde pazarcı esnafları tarafından tezgah aralıkları mümkün olduğunca geniş tutulacak, tezgah aralarında geçiş yerlerinde sıkışıklığa neden olacak kasa ve ambalajlar bulundurulmayacak.” dedi.

"KURALLARI DİKKATE ALMAYANLARA CEZA KESİLECEK"

Pazar yerleri, toptancı halleri ve diğer satış yerlerinde çalışan ve görev yapan herkesin uygun özellikli eldiven kullanacaklarını ve hijyen kurallarına uygun davranacakları konusunda da bilgilendirme yapıldığını kaydeden Başkan Sarıkurt, “Kurallara uyulmaması durumunda 5957 sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanunun 14'üncü maddesinin birinci fıkrasında yer verilen müeyyideler kapsamında cezai işlem uygulanacak.” ifadelerini kullandı.

HAZIRLANAN UYARI İLANLARI ESNAFLARA DAĞITILDI

Esnafların ve vatandaşların kurallara uymasının çok önemli olduğunu vurgulayan Başakan Sarıkurt, “Bu zor süreçte Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz esnaflarımız ve halkımızın bilinçlenmesi ve doğru bilgiye ulaşabilmesi için elinden gelen tüm çabayı sarf edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Burada önemli olan toplumun sağlığıdır. Ve bizim Çorlu Belediyesi olarak bundan asla vazgeçmeye niyetimiz yoktur. Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri pazar yerinde bulunan tüm esnafları tek tek dolaşarak ilgili yasa konusunda hazırladıkları ilanları esnaflara dağıttı. Vatandaşların rahatlıkla görebileceği şekilde tezgahlara yerleştirilen ilanlar konusunda bilgi veren ekipler kendilerine yöneltilen soruları da yanıtladı.” şeklinde konuştu.

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10