3 boyutlu yazıcılarda siperli maske üretiyorlar

Koronavirüs salgını nedeniyle artan maske ve solunum cihazı ihtiyacına karşı Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kapaklı Belediyesi Ortaokulu işbirliğinde siperli maske ve solunum cihazı ço

1.04.2020 19:38:00 0
3 boyutlu yazıcılarda siperli maske üretiyorlar

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınıyla mücadele eden sağlık mensuplarına destek olmak amacıyla Türkiye tek yürek olurken, Kapaklı'da bu yönde anlamlı destektlerde bulunuyor. Kapaklı Belediyesi Ortaokulu tarafından solunum cihazları için çoğaltıcı aparat ve sağlık çalışanları için siperli maske üretimine başlandı.

 

SAĞLIK PERSONELİ İÇİN ÜRETİYORLAR

 

Siperli maske ve çoğaltıcı aparatların 3D yazıcılarda üretildiğini ifade eden Okul Müdürü Suat Yüksel, “Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber Kapaklı Belediyesi Ortaokulu olarak milletçe mücadelesini verdiğimiz bu virüs salgınında elimizden ne gelebileceğini istişare ettik. Elimizdeki imkanları bizim için canla başla çalışan sağlık personeline siperli maske ve solunum cihazları için çoğaltıcı aparat yapmak için kullandık. Kapaklı Belediyesi Ortaokulu olarak günde 10-15 adet siperli maske üretebiliyoruz. Dün itibariyle çokça ihtiyaç duyulabilecek solunum cihazı çoğaltıcısını üretmeye başladık. Şuanda birkaç tane ürettik. Bunları İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla İl Sağlık Müdürlüğü’nün hizmetine sunacağız.” dedi.

 

“EN BÜYÜK İHTİYAÇ SİPERLİ MASKE”

 

Siperli maskenin sağlık personeli için acil ihtiyaç olduğunu da kaydeden Yüksel, “Velilerimizin bize destekleri ile okulumuza kazandırmış olduğumuz Yazılım, Tasarım ve Beceri Atölyesi’nin ürünü olarak sağlık camiasının hizmetine ürünlerimizi sunacağız. Çoğaltıcı aparatlarımız ortalama 2 buçuk saatte üretiliyor. Günde yalnızca 1 makineden 8 tane üretimini yapabileceğiz. Elimizde şuan 4 tane 3D yazıcı makine var ve 2 tanesinde maske, kalan iki tanesinde ise çoğaltıcı aparat üretiyoruz. Sağlık çalışanlarının en çok siperli maskeye ihtiyaç duyduğunu biliyoruz. Bu yüzden ağırlıklı siperli maske üretiyoruz.” açıklamasında bulundu.

 

Haber/Faik Onur KAYA 


0282 726 91 91
0282 747 65 10