Kırsal mahaller ve adliye binası dezenfekte edildi

Süleymanpaşa Belediyesi Koronavirüs salgınına karşı mücadeleye aralıklız devam ediyor. salgınla mücadele kapsamında Süleymanpaşa'da çöp konteynerleri, kamu kurum binalarında dezenfekte çalÄ?

3.04.2020 18:22:00 0
Kırsal mahaller ve adliye binası dezenfekte edildi

Süleymanpaşa Belediyesi salgınla mücadele kapsamında bünyesine kattığı ekipmanlardan olan özel yıkama makinesi ile tek tek çöp konteynerlerinin yıkanmasını sağlayan ekipler, Koronavirüse karşı da konteynerleri dezenfekte etti. Yapılan çalışma kapsamında şehirdeki konteynerlerin büyük bölümünün temizlenip dezenfekte edildiği açıklayan yetkililer, dezenfekte işleminin Süleymanpaşa Belediyesi’ne ait çöp kovaları, çöp kamyonları ve geri dönüşüm kutuları ile devam edeceğini ifade etti.

 

TEKİRDAĞ ADLİYESİ DEZENFEKTE EDİLDİ

 

Süleymanpaşa’da ekipler Koronavirüsü ile mücadele kapsamında ilaçlı su ile kamu kurum binalarında da dezenfekte çalışmalarına devam ediyor. Tekirdağ Adliyesi’nde gerçekleştirilen dezenfekte çalışması kapsamında binanın tüm odaları, duruşma salonları ve ortak kullanım alanları dezenfekte edildi. Yoğun bir şekilde posta ve kargo akışının olduğu PTT binaları ile şehirdeki tüm PTT merkezleri kargo bölümleri dahil olmak üzere dezenfekte çalışmaları yapıldı.

 

KIRSAL MAHALLELER DE DEZENFEKTE EDİLDİ

 

Bu süreçte kırsal mahalleler içinde ek tedbirler aldığını açıklayan Süleymanpaşa Belediyesi, tüm kırsal mahalle muhtarlarına gönderilen dezenfekte malzemesi ile muhtarlarında Koronavirüs ile mücadeleye dahil olduklarını, tarla ilaçlama ekipmanları ile kendi mahallelerinde ekstra dezenfekte çalışmaları gerçekleştirdiklerini açıkladı. Dezenfekte malzemesinin yanı sıra maske ve koruyucu kıyafetler de kırsal mahalle muhtarlarına ulaştırılırken olası virüs tehdidine karşı adeta seferberlik ilan edildi.

 

“HALKIMIZI KORUMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

 

Virüse karşı önlemlerin en üst düzeyde sürdürüldüğünü söyleyen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, “Biz ki tarih boyunca onlarca zorlukla, yoklukla, hastalıkla sınanmış bir milletiz. Hepsinden birlik olarak, kimseye el açmayarak, minnet etmeyerek kendi kendimize yeterek kurtulup varlığımızı sürdürdük. Yine biz bize yeteceğiz. El birliği ile çalışıp tedbirlerimizi alarak Koronavirüsünde en az hasarla kurtulacağız. Bu noktada muhtarlarımız ile Süleymanpaşa Belediyemizin yaptığı çalışmalara ek olarak dezenfekte çalışması gerçekleştirmeye başladık. Merkez mahallelerimizde olduğu gibi kırsal mahallelerimizde de halkımızı salgından korumak için mücadele ediyoruz.” diye konuştu.

 

“HİJYEN KURALLARINA UYMAK HAYAT KURTARICI”

 

Dezenfekte çalışmalarının kendi başına çok etkisi olmayacağını vurgulayan Başkan Yüksel,  “Unutmamak gerekir ki; yapılan bu çalışma önlem amaçlıdır. Tüm imkanlarımız ile şehrimizde önlemlerimizi en üst seviyede almaya çalışıyoruz. Ancak vatandaşlarımız da kendi tedbirlerini mutlaka almak zorunda. Evden çıkmamak, kişisel hijyene önem vermek gibi başlıca şeyler, içinde bulunduğumuz süreçte hayat kurtarıcı olarak gözükmektedir.” dedi.

 

Haber/ Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10