Minik öğrencilerden otizm farkındalık etkinliği

Otizm Farkındalık Günü kapsamında Zübeyde Hanım Anaokulu öğretmenleri tarafından Koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim gören anaokulu öğrencilerine "Otizm eksiklik değil farklılıktÄ?

3.04.2020 20:31:00 0
 Minik öğrencilerden otizm farkındalık etkinliği

Birleşmiş Milletler tarafından (BM) tarafından Otizm farkındalığı oluşturmak amacıyla 2 Nisan “Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edildi. Çerkezköy’de de “Otizm Farkındalık Günü" kapsamında Koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan eğitim uygulaması ile eğitimine devam eden Çerkezköy Zübeyde Hanım Anaokulu öğretmenleri tarafından öğrencilere, "Otizm eksiklik değil farklılıktır" sloganıyla bir etkinlik düzenlendi.

 

"DESTEKLE, EĞİT, KORU, KABUL ET"

 

Otizm Farkındalık Günü kapsamında Zübeyde Hanım Anaokulu öğretmenleri tarafından "Otizm eksiklik değil farklılıktır"  sloganıyla düzenlenen etkinlik hakkında okul yetkilileri “Uzaktan eğitim sürecinde olan öğrencilerimiz çeşitli etkinliklerde bulundular. Çeşitli sloganlarla, el baskılarıyla, videolar, ailelere gönderilen eğitici yazılarla, boyamalar ve mavi renk giyinerek farkındalık oluşturuldu. Otizm dünyayı farklı bir açıdan görmektir. Okulumuz olarak öğrencilerimize otizmli insanlara karşı "destekle, eğit, koru, kabul et" anlayışıyla eğitim vermekteyiz.” açıklaması yapıldı.

 

“BİLİNÇLİ TOPLUM MUTLU BİREYLER”

 

Otizmde erken eğitimin çocuk ve aile açısından etkisinin çok büyük olduğunun altı çizilen açıklamada “Bu farklılığı farketmek, onları kabullenmek ve hayatları için destek olmak adına öğrenci ve ailelerimizi bilinçlendirmeye devam edeceğiz. Bilinçli toplum mutlu bireyler yetiştirmek adına farkında olalım, yanlarında olalım.” İfadeleri ile otizm farkındalığına dikkat çekildi.

 

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10