Çerkezköy'de Kapalı Pazar Yeri'nde önlemler artırıldı

Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Kapalı Pazar Yeri'nde giriş ve çıkışları tek noktadan yapmaya başladı. Girişlerde, vatandaşların ateşi ölçüldü, maskesi olamayan

Çerkezköy 5.04.2020 14:10:00 0
Çerkezköy

​Semt pazarlarında maske takılması zorunluluğunun getirilmesinin ardından semt pazarı girişlerinde duran zabıta ekipleri, maskesiz vatandaşlara ve esnafa maske dağıttı.

 

 

DENETİMLER GÜN BOYUNCA SÜRDÜ

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacak" açıklamasının ardından semt pazarlarında maske takma zorunluluğu getirildi. Çerkezköy Belediyesi zabıta ekipleri Kapaklı Pazar yeri girişinde durarak pazara giren vatandaşlara ve esnafa ücretsiz maske dağıttı.Pazara maskesiz kimse alınmazken, pazara eldivensiz gelen vatandaşların pazar girişinde bulunan dezenfekteyi kullanarak pazara girişleri sağlandı. Semt pazarı esnafı, semt pazarındaki uygulamaların satışlarını düşürdüğünü savunurken bazı vatandaşlar ise uygulamayı beğendiklerini söyledi. Pazara gelmek isteyen 65 yaş üstündekiler ve 20 yaşından küçükler uyarılarak evlerine gönderiliyor.

 

VATANDAŞLAR UYGULAMADAN MEMNUN

 

Polis ile zabıta ekiplerinin kendilerini sürekli uyardığını anlatan pazar esnafı " Pazardaki esnaf arkadaşlar da kurallara harfiyen uyuyor. Sürekli de anonslar yapılıyor. Maske ve eldiven kullanılması söyleniyor. Sağlığımız için uygulamadan memnunuz" dedi. Pazardan alışveriş yapan vatandaşlar da sağlıkları için tedbirlere uyduklarını belirterek, "Pazar yerine giren herkes maskesini ve eldivenini takıyor. Şu an için herhangi bir problem yok. Zor günlerden geçiyoruz. İnşallah, en kısa zamanda bu salgından kurtulacağız" diye konuştu.

 

"TIBBİ MASKE DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRDİK"

 

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Yeni Koronavirüs (Covid-19) salgınını önlemek için alınan tedbirler gereği Kapalı Pazar Yeri’ne gelen hemşerilerimize tıbbi maske dağıtımı gerçekleştirdik. Giriş - çıkış noktaları düzenlenerek sosyal mesafe konusunda düzenlemeler yapıldı.  Hemşerilerimizden ricamız; kişisel korunma önlemlerine dikkat etmeleri ve sosyal mesafe kurallarına uymalarıdır" dedi.

 

PAZARA ALINMIYORLAR

 

Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez, sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşları Pazar alanına almadıklarını, maskesiz pazar alanına girişe izin vermediklerini belirterek “Pazar giriş ve çıkışlarına dezenfektanlar yerleştirildi. Vatandaşlar pazara girerken ve çıktıktan sonra ellerini dezenfekte ediyor” diye konuştu.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10