Şiddetli fırtına kasıp kavurdu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum (AFAD) Genel Müdürlüğü'nce Tekirdağ başta olmak üzere Trakya bölgesi için verilen şiddetli rüzgar ve fırtına uyarısının ardından

Çerkezköy 6.04.2020 17:20:00 0
Şiddetli fırtına kasıp kavurdu

Çerkezköy’de önceki gece başlayan şiddetli rüzgar günlük yaşamı olumsuz etkilerken ilçe merkezinde kısa süreli paniğe yol açtı.

SAATTE 90 KİLOMETREYİ BULDU

Dün sabah saatlerinden itibaren  saatlerinde başlayan ve gün boyu etkili olan şiddetli rüzgarın hızı saatte  80 kilometreyi bulurken şiddetli rüzgarın etkisi ile zaman zaman büyük toz bulutlarının oluşmasına neden olup bir çok evin çatısı uçarken, uçan parçaların düştüğü yerlerde o esnada kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. İlçe merkezinde şiddetli esen fırtınada bazı ağaçlar devrilirken, bazı işyerlerinin camları da kırıldı. İhbar üzerine bölgeye gelen zabıta ekipleri ve itfaiye ekipleri uçan çatı parçalarını toplayıp, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

MİNARENİN KÜLAHI YERİNDEN SÖKÜLDÜ

Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi ve Saray ilçelerinde şiddetli rüzgar etkili olurken, cami minaresinin külahı yerinden sökülüp, asılı kaldı.Saray ilçesine bağlı Ayaspaşa Mahallesi’ndeki Fatih Camii’nde minarenin külahı, yerinden sökülüp, asılı kaldı. Mahallelinin ihbarı ile camiye giden ekipler, minarede onarım çalışması başlattı. Marmara Ereğlisi ilçesinde de hızı zaman zaman saatte 60 kilometreyi bulan rüzgarda, Ceditalipaşa Mahallesi’ndeki 5 katlı apartmanın çatısı yola uçtu, bazı ağaçlar da devrildi. Belediye ekipleri ve polisler, çatının uçtuğu sokağı trafiğe kapatarak, önlem aldı. Çatı parçaları, yoldan kaldırılırken, yetkililer, dikkatli olmaları konusunda halkı uyardı.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10