Projenin ilk adımı Çiftlikönü Mahallesi'nde atılıyor

Süleymanpaşa Belediyesi'nin ilçede sosyal yaşamın kalitesini arttırmaya yönelik gerçekleştirdiği projeler kapsamında mahalleleri yaşam merkezi haline getirmek için harekete geçti. Bu kapsamda 29 spor sahas?

Süleymanpaşa 7.04.2020 16:24:00 0
Projenin ilk adımı Çiftlikönü Mahallesi

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından yapılan açıklamada 29 spor sahası ve eklentileri projesi yapılacak ilk mahallenin Çiftlikönü Mahallesi olarak belirlendiğini ve yapılacak Mahalle Konağı ve Spor Kompleksi için önümüzdeki günlerde ihale açılacağı duyuruldu.

“PROJE ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE İHALEYE ÇIKACAK”

Projenin ilk ayağının başlaması için harekete geçildiğini ifade eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, proje içeriğinde “Kişisel gelişim, eğitim ve sanat kurslarının yer alacağı çocukların ve gençlerin faydalanacağı sportif alanların olduğu yaşam merkezleri” olacağını söyledi. Önümüzdeki günlerde proje için ihale açılacağını ve Çiftlikönü Mahallesi’nde oluşturulacak Mahalle Konağı ve Spor Kompleksi ile ilgili Başkan Yüksel şunları söyledi: “Eski adıyla Gündoğdu Mahallesi, yeni ismi ile Çiftlikönü Mahallemize (İsmail Yazıcı Mevkii) yapacağımız, Mahalle Konağı, Taziye Evi ve Spor Kompleksi ihalesine önümüzdeki günlerde çıkıyoruz. Şimdiden tüm hemşehrilerimize hayırlı olsun.”

PROJENİN DETAYLARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Başkan Yüksel, projenin detaylarını“Mahalle konaklarımızın amacı bulundukları mahalleri sosyal yaşam merkezi haline getirmektir. Özellikle spor sahalarımız ile gençlerimiz enerjilerini doğru bir şekilde kullanabilip arkadaşlıklarını pekiştirebilecek. Sosyal ve sportif faaliyetler ile yeteneklerini arttırabilecek ve gelişimlerini hızlandıracak yeni alanlar bulacak. Mahalle konaklarımız başta kadınlarımız olmak üzere mahalle sakinlerimizin faydalanabilecekleri, birlik ve beraberliklerini arttırabilecekleri yeni bir mahalle kültürü yaratacak. Mahalle sakinlerimizin her yaş grubunun faydalanabileceği kişisel gelişim kurslarımız ile sosyal gelişimlerini hızlandıracağız.” şeklinde açıkladı.

“TOPLAM 220 METREKARE ALANA KURULACAK”

Mahalle Konakları ve Spor Merkezleri’nin 29 Mahallede daha hizmet vereceğinin ve bir buçuk ay içerisinde ihalesine çıkılacağını açıklayan Başkan Yüksel, “Bir buçuk ay içerisinde birçok mahallemizde 29 spor sahası ve eklentilerinin ihalesine çıkmış olacağız. İnanıyorum ki bu yılsonu itibari ile Süleymanpaşa birçok branşta sporun merkezi olacak. Toplam 220 metrekare alana kurulacak Mahalle Konağı’nda 85 metrekarelik taziye evi de yer alacak. 10 metrekarelik ikram mutfağının da bulunacağı taziye evinin yanı sıra 30’ar kişilik 2 adet 35 metrekarelik çok amaçlı salon, mutfak ve yönetim odası mahalle sakinlerine hizmet verecek. Toplam 220 metrekare alana kurulacak spor tesisinin içerisinde ise 70 metrekarelik kafeterya, mutfak, engelli tuvaletleri, revir, antrenör odası ve 4 adet soyunma odası yer alacak.” dedi.

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10