Başsavcı Yiğiter: Adliye'de tedbirler üst seviyeye çıkarıldı

Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter yaptığı yazılı açıklama ile Çorlu Adliyesi ve Çorlu A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda koronavirüse karşı alınan tedbirler hakkında bilgi

7.04.2020 18:02:00 0
Başsavcı Yiğiter: Adliye

Çin’de ortaya çıkan ve küresel sağlık krizine dönüşen yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını ülkemizde görülmeye başladığı ilk günden itibaren gerekli tedbirlerin alındığını belirten Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, insan sağlığını tehdit eden Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında, Adalet Bakanlığı’nın talimatları ve Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda Çorlu Adliyesi ve Çorlu A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tedbirlerin en üst seviyede alındığını açıkladı.

“TEMİZLİK VE HİJYEN İŞLEMLERİ SIK ARALIKLARLA YAPILIYOR”

Çorlu Adliyesi’ne girişlerin tek kapıdan yapıldığını, adliye girişinde personel dâhil olmak üzere tüm vatandaşlara ateş ölçümü yapıldığı ve ateşi yüksek olanların sağlık kuruluşlarına yönlendirildiğini ifade eden Başsavcı Yiğiter salgına karşı alınan önlemler hakkında şunları söyledi : “Bina girişlerine ve uygun yerlere dezenfekte cihazları konulmuştur. Adliye içerisinde çalışan personelimize eldiven ve maske dağıtımı yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19 salgınından korunma yolları ile ilgili olarak hazırlamış olduğu broşür ve afişler bastırılarak personelimiz ve vatandaşlarımızın görebileceği alanlara asılmıştır. Adliyemizin tüm odaları, ortak kullanım alanları ve adliyeye ait araçlarda ilaçlama yapılmıştır. Temizlik ve hijyen işlemleri sık aralıklarla yapılmaktadır.”

“NÖBET SİSTEMİ VE ESNEK ÇALIŞMA SAATLERİ UYGULANIYOR”

Adliyede adalet hizmetlerinin aksamaması amacıyla nöbet sistemine geçildiğini  kaydeden Başsavcı Yiğiter, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Adliyemizde gerek mahkemeler gerekse savcılık birimlerimizde adalet hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesini sağlayacak şekilde yeterli Hâkim, Savcı ve personel ile nöbet esasına geçilerek bu aşamada diğer tüm personelin uzaktan ve esnek mesai suretiyle çalışmaları için gerekli düzenlemeler yapılmıştır.”

“CEZA İNFAZ KURUMU PERSONELİMİZ İZOLE EDİLİYOR”

Çorlu A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndaki tüm hükümlü/tutuklu ve personelin Covid-19 salgınından korunma yolları ve hijyen hususunda bilgilendirildiğinin altını çizen Başsavcı Murat Yiğiter, “Ceza infaz kurumunda hükümlü/tutuklu koğuşları, x-ray cihazı, lavabolar v.b. alanların dezenfekte çalışmaları da düzenli olarak yapılmaktadır. Ceza İnfaz Kurumunda 10 günlük periyotlarla vardiya sistemi oluşturulmuş, Cezaevi personelimiz dışarıyla tamamen irtibatları kesilecek şekilde Çorlu Kaymakamlığımızın tahsis ettiği okul yurdunda kalmaya ve bu şekilde izole edilmeye başlanmıştır.” şeklinde konuştu.

Haber/Duygu KÖSEOĞLU


0282 726 91 91
0282 747 65 10