Malkara'da sağlık ocakları ve esnafa maske dağıtıldı

Malkara Belediyesi, koronavirüs salgınına karşı sürdürdüğü çalışmaları kapsamında ürettiği maskeleri sağlık ocakları ve esnafa dağıtmaya başladı.

Malkara 8.04.2020 12:47:00 0
Malkara

Ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs koronavirüs salgının yayılmasını önlemek amacıyla önemli bir koruyucu malzeme olan maskeleri kendi bünyesinde üreten Malkara Belediyesi, üretilen maskelerin dağıtımına başladı. Bu kapsamda esnafa ve sağlık ocaklarına maske dağıtımı gerçekleştirildiğini açıklayan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, “Koronavirüs salgını ile mücadelemiz devam ediyor. Esnaflarımız sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek çalışmalarına devam ediyor. Bizde Malkara Belediyesi olarak ürettiğimiz maskeleri esnafımıza dağıtmaya başladık. Esnafımızda alışverişe gelen maskesi olmayan hemşehrilerimize sağlıklarını korumak adına maskeleri dağıtacaklar. Önümüzde ki günlerde de ürettiğimiz maskeleri esnaflarımıza dağıtmaya devam edeceğiz. Zor günlerden geçiyoruz. İlçemizde gerekli tedbirleri alarak, vatandaşlarımızın sağlığını korumaya çalışıyoruz." dedi.

MASKELER SAĞLIK OCAKLARINA DAĞITILDI

Salgından dolayı kullanımı artan maskeleri bu süreçte fedakarca çalışan sağlık çalışanlarına da ulaştırdıklarını kaydeden Başkan Ulaş Yurdakul, “Öncelik olarak halk sağlığının salgına karşı korunması için ilçemizde kamu hizmeti veren ve kalabalık olan pazar alanlarında maske dağıttık. Bugünde ilçemizde hizmet veren mevcut sağlık ocaklarına gelen hemşehrilerimizin mağduriyet yaşamamaları ve sağlıklarını korumak adına ürettiğimiz maskeleri sağlık ocaklarına teslim ettik. Maskelerimizi ürettikçe dağıtmaya devam ederek Malkaramızda hiç kimseyi maskesiz bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

"MALKARALI HEMŞEHRİLERİMİZİN RİCA EDİYORUM"

"Hemşehrilerimizin bu salgından en az şekilde etkilenmeleri için gerekli tüm adımları attık ve atmaya da devam edeceğiz." diyen Başkan Yutdakul sözlerine şöyle son verdi: "Tüm Malkaralı hemşehrilerimizin başta kendi sağlıkları olmak üzere, ailesinin, yakınlarının, sevdiklerinin de sağlığını düşünerek hareket etmelerini rica ediyorum. Bu doğrultuda bütün hemşehrilerimizin en başta evlerinden çıkmamalarını, eğer çıkmak zorundalarsa mutlaka maske kullanmalarını önemle hatırlatıyorum. Koronavirüs salgınına karşı mücadele ettiğimiz bu günlerde el ele vererek bu zorlu süreci hep birlikte atlatacağız.” 

Haber/Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10